Gündem E-devlet sistemini TC kimlik numaranız ile kullanabilirsiniz!

E-devlet sistemini TC kimlik numaranız ile kullanabilirsiniz!

31.05.2016 - 10:27 | Son Güncellenme:

İnternetin popülerleştiği modern yüzyılda dijital hizmetlerin avantajlarından e-Devlet ile de yararlanabilmek mümkün hale geldi. 2006’dan bu yana kesintisiz hizmet sunan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi resmi bir kamu hizmet portalıdır. Günümüzde yapılan pek çok resmi kamu işleminde de vatandaşın e-Devlet üyeliğini kullanması gerekliliği oluşmaktadır.

E-devlet sistemini TC kimlik numaranız ile kullanabilirsiniz

Günümüzün en üstün internet teknolojileri ile birlikte artık son derece pratik bir şekilde yaşamın her alanındaki ihtiyaçları kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle günümüzün mobil teknolojileriyle birlikte internete erişimin her yerden mümkün hale gelmesi, internet üzerinde oldukça geniş kapsamlı bir hizmet çeşitliliğinin oluşmasına neden oluyor. Bu durumun kapsamı özellikle kamu hizmetlerini de kapsamı dahiline alıyor.İnternet üzerinde kamu kurumlarınca faaliyete geçirilen dijital kamu hizmetleri vatandaşın yaşamının pek çok alanında önemli kolaylıklar elde ettiği internetten kamu işlemlerinde de faydalanabilmesini sağlıyor. Bu noktada e-Devlet portalı kamu kurumları tarafından faaliyete geçirilen tüm dijital hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında toplayarak vatandaşlara daha güvenli ve daha pratik bir dijital işlem portalı sunuyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!
E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzün en üstün güvenlik yazılımları ile vatandaşların kişisel bilgilerinin korunduğu ve kesinlikle güvenli işlem imkanı sunan sanla devlet portalı e-Devlet sistemi 2006 yılında Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan kanun ile birlikte Başbakanlık adına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı geliştirme ve yönetimi kapsamında vatandaşa dijital kamu hizmetleri sunmaya başladı. Günümüz modern çağına devlet hizmetlerinin entegrasyonunun sağlanmasına olanak veren sanal devlet portalı e-Devlet sistemi oldukça geniş bir hizmet ağına sahip olduğu gibi her geçen gün yenilenen hizmet listesi ile birlikte sürekli daha geniş alanlarda vatandaşa hizmetler sunuyor.

Üstün güvenlik önlemlerine sahip olan sanal devlet portalında vatandaşın kendi portalları kendilerine özeldir. Yani vatandaş sanal devlet portalının yüksek güvenlikli giriş yöntemleri arasında en çok tercih edileni olan ‘e-Devlet şifresi ile giriş’ yöntemindeki şifreyi PTT şubelerinden T.C. kimlik numaraları üzerine alıyor. Böylelikle kendi bilgilerinin yer aldığı ve kendi adına işlemler gerçekleştirebileceği bir portala sahip olabiliyor. Bu kapsamda vatandaşlar sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde son derece pratik ve kolay bir şekilde kamu kurumları ile olan işlemlerini gerçekleştirebilme avantajına sahip olabiliyor.

İnternet üzerinde resmi bir kamu hizmet portalı olan e-Devlet sistemi üzerinde günün her saatinde kamu işlemlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Mobil desteği ile de vatandaşların akıllı cep telefonları veya tablet bilgisayarları üzerinde de kolay ve rahat bir şekilde kullanabilmesine yardımcı oluyor. Sanal devlet portalı üzerinde yer alan yüksek güvenlikli giriş yöntemleri ise ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ ve ‘internet bankacılığı’ şeklinde sıralanmaktadır. Vatandaşların bu yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sanal devlet portalına giriş yapabilmesi ve hizmetlerden yararlanabilmesi imkanı bulunuyor. Ancak misal olarak ‘e-Devlet şifresi ile giriş’ yapılması durumunda adres değişikliği işlemi gerçekleştirilemiyor. Bunun nedeni ise e-Devlet sistemi üzerinde adres değişikliği yapılabilmesi için mobil imza veya e-imza ile giriş yapılması gerekliliği bulunmasıdır. Yani sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde yer alan kamu hizmetlerinin bazıları için daha güvenlikli giriş olarak gösterilen e-imza ile giriş ve mobil imza ile giriş yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden birisi kullanılarak sisteme giriş yapılması gerekliliğini bulunduruyor.