Gündem E- Devlet soy ağacı bilgisi sorgulama açıldı mı? Bakan'dan resmi açıklama!

E- Devlet soy ağacı bilgisi sorgulama açıldı mı? Bakan'dan resmi açıklama!

11.02.2018 - 17:25 | Son Güncellenme:

E- Devlet'in soy ağacı bilgisi sorgulama hizmeti geçtiğimiz gün vatandaşların kullanımına sunulmuştu. Vatandaşların büyük bir kısmı E- Devlet soy ağacı sorgulama uygulaması ile 1800'lü yıllara kadar olan soy ağacını öğrendi ancak uygulamaya dün sabah saatlerinde yoğunluk nedeniyle erişime kapatıldı. Peki vatandaşlara soy ağacı ile ilgili bilgiler veren E- Devlet soy ağacı bilgisi sorgulama ne zaman açılacak? İşte detaylar...

E- Devlet soy ağacı bilgisi sorgulama açıldı mı Bakandan resmi açıklama

E- Devlet alt üst soy ağacı bilgisi sorgulama ile ilgili meraklı bekleyiş sürüyor. Yurdun dört bir yanındaki milyonlarca vatandaşımız E- Devlet'in yeni uygulamasının ne zaman açılacağını merak ediyor. İşte söz konusu durumla ilgili son bilgiler...

NE OLMUŞTU?

E-devlet sistemine getirilen yeni uygulama sitenin kilitlenmesine neden oldu. Alt-üst soy bilgisi sorgulama’ sistemine girenler “Şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeni ile işleminiz sıraya alınmıştır. İşlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görüntülenecektir” uyarısıyla karşılaşıyor. Sayfaya girenler 1800'lü yıllara kadar üst soy bilgilerini kontrol etmeye imkanı buluyor.

E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama butonuna 'alt-üst soy bilgisi sorgulama' yazıldığı anda sistem seçenekleri kullanıcıya sunuyor. E-devlet sisteminde yaşanan yoğunluktan dolayı zaman zaman kullanıcılar sonuç alamıyorlar

Akşam saatlerinde düzelen e-Devlet, bugün sabah saatlerinde söz konusu hizmeti askıya aldı. Hizmete ulaşmaya çalışanların karşısına "Yapılan teknik bir çalışma nedeniyle hizmet sunulamamaktadır" uyarısı çıkıyor. Sistem henüz açılmadı.

Haberin Devamı

''BUGÜN BU KADAR' DİYECEĞİZ'

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner, Habertürk’e yaptığı açıklamada, bu kadar yoğunluk beklemediklerini söyledi.

Vatandaşların sakin olur diye gece saatlerini beklediğini belirten Güner, askıya alınan uygulamayla ilgili “Toplamda 310 bin sorgulama çıktısı verildi. Böyle bir kapasitenin yürütülmesi imkânsız” dedi. Kapasite tespit çalışmaları yapıldığını kaydeden Güner, “Soy sorgulama için günlük belirli bir kota açacağız. ‘Bugün bu kadar’ diyerek ertesi güne aktaracağız” dedi.

E-DEVLET SOYAĞACI SORGULAMA ASKIYA ALINDI!

İşte yapılan duyuru...

08.02.2018 tarihinde saat 14:00’da E-Devlet üzerinden hizmete açılmış olan Alt-Üst Soy Raporu 09.02.2017 tarihi saat 02:00’e kadar yaklaşık olarak 200.000 adet üretilmiştir. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği hizmette asıl yoğunluk ise gece 02:00- 04:00 arasında (yaklaşık 110.000 Alt-Üst Soy Raporu) yaşanmıştır. Saat 04:00 dan itibaren ise aşırı talep olmasından dolayı verilen hizmette gecikmelerin oluşmasına ve vatandaşların bekleme sürelerinde artış yaşanmaya başlamasından dolayı Alt-Üst Soy Raporunun E-Devlet üzerinden paylaşımı geçici olarak durdurulmuştur.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Devlet üzerinden sunulmakta olan Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi hizmeti sunulmaya devam etmekte olup, yoğunluğun azalmasından sonra Alt-Üst Soy Raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır. Ancak vatandaşların yoğun talebi ile orantılı olarak Alt-Üst Soy Raporunun gecikmeli veya kesintili hizmet vermesi ihtimali bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

E- Devlet soy ağacı bilgisi sorgulama açıldı mı Bakandan resmi açıklama

E-DEVLET GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-devlet sistemine giriş yapmak için e-devlet şifresi gerekmektedir. E-devlet şifresi PTT'den alınmakla birlikte şifresi olmayan vatandaşlar 'internet bankacılığı' bilgileri ile de e-devlet sistemine giriş yapabilmektedir.

E-DEVLET SOY BİLGİSİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, e-devlet sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor. Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor. Bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ...