Gündem E devlet soyağacı sorgulama nasıl yapılır?

E devlet soyağacı sorgulama nasıl yapılır?

16.02.2018 - 11:30 | Son Güncellenme:

E-devlet soyağacı sorgulama ekranına nasıl ulaşılır? Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği E-devlet soyağacı sorgulama sistemi teknik nedenlerden ötürü geçici bir süre hizmet verememişti. E-devlet soyağacı sorgulama sistemi hakkında tüm merak edilenler haberimizde...

E devlet soyağacı sorgulama nasıl yapılır

E-devlet soyağacı sorgulama hizmeti erişime açıldı. Yaşanan yoğunluk sebebiyle teknik çalışmaların yürütüldüğü alt-üst soy bilgisi sistemi çalışmaların tamamlanmasının ardından erişime açıldı. Peki E-devlet soyağacı sorgulama için sisteme nasıl giriş yapılıyor? İşte E-devlet soyağacı sorgulama...

Haberin Devamı

E-DEVLET SOYAĞACI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

YOĞUNLUK YAŞANIYOR!

E- Devlet'in alt-üst soy bilgisi uygulamasının açılmasının ardından yoğunluk devam ediyor. Uygulamaya girmek isteyen vatandaşlarımız alttaki yazı ile karşılaşıyorlar!

"Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama talebiniz alınmıştır.

Talep sıranıza göre alt-üst soy bilgileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğrulanmış cep telefonu numaranız veya e-posta adresinize bilgilendirme yapılacaktır. E-posta ve cep telefonunuzu doğrulamak için Bilgilendirme Tercihlerini kullanabilirsiniz."

1.4 milyon belge

‘Alt-üst soy raporu’ sorgulama sayfası kullanıma yeniden açıldıktan sonra bir önceki gün sabah 08:00’a kadar yaklaşık 1 milyon 400 bin belge üretildi. Vatandaşlarca saatte yaklaşık 200 bin belge oluşturuldu. Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt-üst soy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor. 8 Şubat’ta açılan hizmet, aşırı talep nedeniyle bir sonraki gün askıya alınmıştı. Diğer e-Devlet hizmetlerinin aksamaması için yoğunluk azalınca alt-üst soy raporu hizmeti yeniden başlatıldı. Sorgulama sayfası ilk aktif yapıldığında 737 bin 237 kişi aile üyelerinin izini sürdü, 330 bin belge alındı.

Haberin Devamı

NASIL SORGULANIR?

Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, www.turkiye.gov.tr sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan ‘Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama’ ekranını açması gerekiyor. Bu ekrana tıkladığınızda talebiniz alınıyor ve size mesaj gönderiliyor.