Gündem E-Okul’a giriş nasıl yapılır? - (E Okul ile notu hesaplama)

E-Okul’a giriş nasıl yapılır? - (E Okul ile notu hesaplama)

02.06.2017 - 15:18 | Son Güncellenme:

Okulların kapanmasına az bir süre kaldı. Milyonlarca öğrenci 9 Haziran Cuma günü son ders zilinin çalması ile birlikte karnelerini alacak. Veliler, öğrencilerinin almış olduğu ders notlarını merak ediyor. E-Okul sistemi velilerin bu merakını gideriyor ve öğrencinin tüm notlarına erişim sağlanmasına fırsat veriyor. TEOG sınav sonuçlarına da sistemden ulaşılabiliyor.

E-Okul’a giriş nasıl yapılır - (E Okul ile notu hesaplama)

E-okul veli bilgilendirme sistemi, velilere ve öğrencilere zaman kaybettirmeden kolaylıklar sunuyor. Öğrencilerin dönem içinde almış olduğu notlar ve geçmiş yıllara ait tüm ders notları ile güncel devamsızlık bilgisine sistem üzerinden ulaşılabiliyor. TEOG sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte bu sınava ait olan sonuçlara da E-Okul sisteminden öğrenilebilir. E-Okul sistemine giriş yapmak için Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi e-okul.meb.gov.tr üzerinden öğrenci okul numarası ve T.C. kimlik numarasının gerekli alanlara yazılması yeterlidir. Öğretmenler de öğrenci notlarını girebilmek için okul yönetimi tarafından kendilerine verilmiş olan şifre ile sisteme girebilirler.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ İÇİN KAÇ PUAN GEREKLİ?

Eğitim ve öğretim yılı boyunca derslerinde yüksek performans sergileyerek başarı sağlayan öğrencilere ödül belgeleri verilir. Öğrencilerin aldıkları yıl sonu başarı puanları teşekkür belgesi ya da takdir belgesi alacaklarını belirler. Yıl sonu başarı puanının yüksek olmasında dönem içinde yapılan sınavların notlar, proje ödevleri, performans ödevleri ve sözlü notları etkili olur. E-Okul sisteminde yıl sonu başarı puanının görülebilmesi için öğretmenler tarafından öğrenciye ait olan tüm notların sisteme girilmiş olması gereklidir. Uygulamada olan yüzlük sisteme göre yıl sonu başarı puanı ve bu puan karşılığında öğrencilerin almaya hak kazanacakları belgeler şu şekildedir;
70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi,
85,00 – 100 puan aralığında olanlar takdir belgesi almaya hak kazanırlar.

Öğrenci ortaöğrenim süresince en az 3 öğretim yılı boyunca tüm dönemlerde takdir belgesi almışsa, bu başarısından dolayı üstün başarı belgesi alır. Bu belgeler dışında öğrencinin okul içindeki davranışları, arkadaşlarıyla olan ilişkisi, derslere gösterdiği özen, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım oranı gibi etmenlere bağlı olarak da onur belgesi verilir. Onur belgesinin verileceği öğrenciler öğretmenler kurulu tarafından belirlenir.

E-OKUL İLE HANGİ BİLGİLERE ULAŞILABİLİR?

1 Ocak 2007 tarihinde hizmete giren E-Okul sistemi öğrenciler, öğretmenler ve veliler için kolaylıklar sağlar. Sisteme giriş yapıldıktan sonra öğrenci kaydı, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri girişi, belge işlemleri (teşekkür, takdir, onur ve üstün başarı belgesi) merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri ve ders programı girişleri gibi işlemler yapılabilir.
Veliler tarafından da E-Okul sistemine öğrencinin okul numarası ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapılarak devamsızlık bilgisi, davranış notu, sınav tarihleri, okul duyuruları, merkezi sınav giriş belgeleri, merkezi sınav tercih sonuçlarının görüntülenmesi gibi işlemler yapılabilir.