İzmir E-Okul'da Fetö Şüphesi

E-Okul'da Fetö Şüphesi

29.03.2017 - 10:52 | Son Güncellenme:

.

E-Okulda Fetö Şüphesi

Milli Eğitim Bakanlığına yazılım hizmeti sunan Bilsa Yazılım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı E. Özgür Çakmak, FETÖ’nün kamuda başlayan temizliğinin, yazılım ve donanım alanlarında yapılacak temizlikle sürmesi gerektiğini söyledi.
15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından FETÖ’nün; asker, yargı, emniyet, iş dünyası içindeki örgütlenmelerine yönelik mücadele devam ederken, ünlü bilişim firması Bilsa Yazılım A.Ş.’nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı E. Özgür Çakmak eğitim yönetim yazılımları alanındaki FETÖ tahribatına dikkat çekti.
FETÖ’nün eğitim yönetimi yazılımlarında ve okul yönetim programlarında Türkiye’ye öncülük eden Bilsa Yazılım A.Ş.’yı önce Milli Eğitim Bakanlığı bürokrasisindeki militanları ile firmayı Milli Eğitim Bakanlığından ve okullardan dışladığı, başarılı olamayınca da Rekabet Kurulunu devreye sokarak, Bilsa Yazılım A.Ş.’yı bitirmeye çalıştığı iddia edilmişti. Bilsa Yazılım A.Ş. kurucusu E.Özgür Çakmak, “2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile vardığımız anlaşma ile bugünkü e-okul sisteminin temelini oluşturan Okul-Sis.net isimli programımız uygulamaya konulmuştu. Ancak FETÖ, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğündeki, FETÖ’cü militanları vasıtasıyla hem gizli kalması gereken öğrenci ve veli bilgilerini zorla ele geçirdi, hem de bir süre sonra anlaşmamızı hukuki dayanağı olmadan sonlandırarak, bizim sistemimizin ismini değiştirip, güncelleyerek e-okul olarak uygulamaya başladılar. FETÖ, bizi bitirmek için Milli Eğitim Bakanlığı ve yargı içindeki militanlarını da üzerimize saldı. FETÖ saldırıları sonucu firma olarak büyük ölçüde küçüldük” diye konuştu.

Milli Eğitimdeki FETÖ tahribatı silinmeli
E. Özgür Çakmak, FETÖ’nün en öncelikli hedefleri arasında bulunan eğitim sistemine yıllar içinde büyük zarar verdiğini de hatırlatarak, “Devletimiz bugün gerçekten büyük ve tarihi bir mücadele veriyor. FETÖ tek tek bütün kurumlardan, yapılardan temizleniyor. Ancak FETÖ’nün eğitim sistemindeki, özellikle de yazılım ve programlar boyutundaki hasarının temizlenmesi gerektiği fikrindeyim. Bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu da yerine getirmeye hazır olduğumuzu beyan ediyorum. FETÖ, devletin kurumlarından insan kaynağı olarak temizlendiği gibi yazılımsal olarak da temizlenmelidir” dedi.