Gündem E-okul VBS girişi nasıl yapılır? - E-okul takdir teşekkür hesaplama, sınav sonuç sorgulama!

E-okul VBS girişi nasıl yapılır? - E-okul takdir teşekkür hesaplama, sınav sonuç sorgulama!

08.01.2018 - 15:02 | Son Güncellenme:

E-okul girişi ile ilgili sorgulamalar devam ediyor. 15 tatile kısa bir süre kala milyonlarca öğrenci ve veli e-okul girişi yapmak ve takdir-teşekkür sorgulamaları yapmak istiyor. Peki e-okul sistemine giriş nasıl yapılır, takdir ve teşekkür nasıl hesaplanır?

E-okul VBS girişi nasıl yapılır - E-okul takdir teşekkür hesaplama, sınav sonuç sorgulama

E-okula nasıl girişi nasıl yapılır? Öğrenciler tarafından merakla araştırılan e-okul sisteminde notlar sorgulanmaya devam ediyor. Peki takdir ve teşekkür nasıl hesaplanır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma sunulan E-Okul sistemi ile veliler, öğrencilerin durumu ile ilgili ayrıntılı bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyorlar. E-okul sisteminde veliler, öğrencinin devamsızlık durumu, ders notları, proje notları ve ödevlerler ilgili detaylar hkakında bilgi sahibi olabiliyorlar.

Haberin Devamı

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ

E-Okul sistemine giriş yapmak için Öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası gerekmektedir. Veliler gerekli bilgileri "https://eokulyd.meb.gov.tr/" adresine girdikten sonra öğrencilerinin okul durumları ile ilgili tüm detaylara ulaşmaları mümkün.

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

E-OKUL NOT SORGULAMA

E-Okul sisteminde en çok yapılan işlemlerden birisi de öğrenci notunu sorgulama işlemidir. Veliler öğrencinin notlarına sisteme giriş yaparak ulaşabilir. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan "Not Bilgisi" seçeneğine tıklanması gerekiyor.

Not sorgulama işlemli, öğretmenlerin sisteme girmiş olduğu notlar dahilinde yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Birinci dönemin sonuna yaklaşıldıkça öğrenciler tarafından takdir-teşekkür hesaplama işlemi de sorgulanmaya başlandı. Takdir-teşekkür hesaplaması, E-Okul’dan yapılabilir. Hesaplamanın yapılabilmesi için, öğrencinin tüm ders notlarının öğretmenler tarafından sisteme yüklenmiş olması gereklidir. Not girişleri yapıldıktan sonra, yıl sonu başarı puanı dikkate alınır. Yıl sonu başarı puanı, öğrencinin dönem sonunda hangi belgeyi alacağını belirler. Yıl sonunda başarı puanı;

- 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi
- 85,00 - 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi almaya hak kazanır.