Eğitim E-okul YEP sonuç sorgulama ekranı! - MEB E Okul Tıkla Sorgula

E-okul YEP sonuç sorgulama ekranı! - MEB E Okul Tıkla Sorgula

27.06.2016 - 09:52 | Son Güncellenme:

Veliler, çocuklarının okul durumunu internette e-Okul sistemi ile takip ediyor. Not bilgileri, devamsızlık durumu ve hatta karne bilgileri internette e-Okul sisteminden kolaylıkla veliler tarafından görüntülenebiliyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi şimdi yenilenen yüzü ile daha pratik bir kullanım sunuyor.

E-okul YEP sonuç sorgulama ekranı - MEB E Okul Tıkla Sorgula

Türkiye’de eğitim alanında daha modern ve daha etkin sistemlerin oturtulabilmesi ve öğrencilerin çağdaş dünya standartlarına uygun düzeye bir eğitim alarak gelişmiş ülkelerdeki eğitime eş değer kalitede ve geçerlilikte bir eğitim belgesine sahip olabilmesi sağlanabilmektedir. Bu kapsamda günümüz modern teknolojisini en etkin şekilde kullanarak eğitim alanında çok önemli çalışmalara imza atan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve ocak 2007’den bu yana kesintisiz olarak hizmet vermekte olan e-Okul sistemi bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim dünyası içerisinde etkin bir şekilde kullanılmaya başlanan bu sistem sanal ortam üzerinde oldukça geniş kapsamlı bir eğitim ağının oluşturulabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle de Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin, öğrencilik bilgilerinin sanal ortam üzerinde merkezi bir sistem içerisinde bir araya toplanabilmesini sağlayan e-Okul sistemi ile birlikte eğitimde veri akışı özellikle internet hızına ulaştırılıyor. Modern yüzyıl teknolojileri ile toplumun genelinde yoğun bir kullanım ağına ulaşan internet teknolojileri ile birlikte öğrenci velileri, artık elektronik hizmetleri yaşamının her alanında olduğu gibi çocuğunun eğitim yaşamında da aktif şekilde kullanabiliyor. Buna göre elektronik ortam üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından faaliyete geçirilen e-Okul sistemi üzerinden veliler çocuklarının tüm okul durumu hakkında en ayrıntılı bilgilere en güncel halleri ile ulaşabilme şansını yakalıyor. Böylelikle Türkiye’de vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde öğrencilerin okul ve eğitim durumu bilgileri hakkında elektronik ortamdan bilgi alabilme imkanına sahip olabiliyor.

Türkiye’de velilerinde eğitim yapısı içerisinde çok daha etkin bir şekilde rol almasını sağlayabilecek nitelikte bir elektronik eğitim hizmeti olan e-Okul sistemi özellikle de son birkaç yıl içerisinde veliler tarafından çocuğunun okulu ile ilgili olarak her türlü konuda son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanmakta olduğu dijital bir hizmet penceresidir. Ayrıca son derece pratik ve kolay kullanımı sayesinde öğrencilerin okul bilgilerini öğrenebilmek her kesimden velinin kolaylıkla gerçekleştirebileceği sanal bir işlem olarak öne çıkıyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin, velilerinin büyük bir kesimi tarafından çocuğunun not bilgisi, karne bilgisi ve hatta günlük devamsızlık durumu takibi gibi bilgilere ulaşabilme kolaylığından yararlanabiliyor.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve öğretmenlerin kullanımına açık olan iki ayrı bölüm içerir. VBS olarak anılan veli bilgilendirme sistemi, öğrencilerin durumlarının, devamsızlıklarının, notlarının, hal ve gidişatının, ders programlarının, sınavlardan aldıkları notların kısacası tüm durumlarıyla ilgili ayrıntılı bilgilerin, E-Okul sistemi aracılığıyla öğrenilmesini sağlıyor. Bu sayede öğrencilerin veliler tarafından da daha sıkı bir kontrol altında tutulması ve derslerinde bu oranda daha verimli sonuçların alınması amaçlanıyor. Tüm öğrencilerin eğitim yaşamlarına doğru bir şekilde yön verebilmeleri ve verimli bir eğitim süreci geçirebilmeleri amacıyla, geniş anlamda toplumsal faydalar oluşturan bir proje olan E-Okul, elektronik ortamın eşsiz faydalarının etkin bir şekilde kullanılabilmesiyle oluşabiliyor.