Eğitim E-okul giriş şifresi nasıl temin edilir?

E-okul giriş şifresi nasıl temin edilir?

17.05.2016 - 09:16 | Son Güncellenme:

E-okul şifre ile kullanılan resmi bir sistemdir. E-okul ile veliler öğrencilerinin notlarını internetten öğrenebiliyor. E-okul sistemi kullanımı kolay olacak şekilde tasarlanmıştır.

E-okul giriş şifresi nasıl temin edilir

E Okul giriş yaptıktan sonra E-Okul yönetim bilgi sistemi için ilköğretim ve lise öğrencileri için not sorgulama işlemleri yanı sıra sizler öğrencilerin ve velilerinin de okul ile ilgili her türlü işlem ve işlerini çok kolay bir şekilde okula gitmeden yapabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca öğrenciler aynı zamanda öğretmenler ve son olarak da velilerin için okul ile ilgili ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuş bir sitedir. E Okul internet üzerinden online bir şekilde çok hızlı olarak hizmet veren bir sistemdir. İlköğretim sonrasında ortaöğretim ve son olarak da lise öğrencileri için yanı sıra önemli bir nokta olarak öğretmenler ve veliler tarafınca da etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Gayette memnun olduklarını bildirmişlerdir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi uygulamasında ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca hayata geçirilmiş olan bir Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sistemleri içerisinde ve kapsamında yer almaktadır.Ocak ayının 2007 senesinde kullanılmaya başlanan e- okul sistemi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim (MEBBİS) proje kapsamı ile açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Herhangi bir öğrencinin okul kaydı yaptırması ile mezuniyetine kadar kayda alınmış bütün öğrenci bilgilerini içermekte olan bir sistemdir. E- okul sistemi Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmeye devam etmektedir.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul veli bilgilendirme sistemine E-Okul ana sayfasından giriş yapabilirsiniz. E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş bölümüne öğrencinizin okul numarası ve T.C. kimlik numarasını da girdikten sonra güvenlik kodunu da sisteme girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu şekilde öğrencilerin devamsızlık bilgisini, sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını, karne notlarını, proje ödevlerini, dönem ödevi hakkında bilgileri öğrenebilir. Ayrıca ana sayfada yer alan haberler ve duyurular bölümünden de öğrenciler okulları ve dersleri hakkında haberlere ve duyurulara ulaşabilirler.E-Okul sisteminin diğer bölümü olan E-Okul yönetim bilgi sistemi bölümü ise E-Okul sisteminin yöneticiler ve öğretmenler için tasarlamış olduğu bir sistemdir. Bu sisteme sadece öğretmenler ve yöneticiler giriş yapabilmektedir. Bu bölüme giriş yapabilmek için kullanıcı adınızı ve şifrenizi biliyor olmanız gereklidir. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi bilmiyorsanız Milli Eğitim Müdürlüklerinden kullanıcı adı ve şifrenizi elde edebilirsiniz. E-Okul yönetim bilgi sistemine E-Okul ana sayfasından giriş yapabilirsiniz. E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranından giriş yapabilirsiniz. Bu bölüme kullanıcı adınızı ve şifrenizi girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra yöneticiler idari işlemleri internet üzerinden gerçekleştirebilir. Kayıt yenileme ve nakil işlemlerini bu sistem üzerinden gerçekleştirebilirler.