Gündem E-Okul Giriş Ve Veli Bilgilendirme Hizmetleri

E-Okul Giriş Ve Veli Bilgilendirme Hizmetleri

14.08.2015 - 23:31 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Okul Giriş Ve Veli Bilgilendirme Hizmetleri

İnternetin eğitim sisteminde aktif olarak kullanılmaya başlanması ile birlikte artık internet üzerinden son derece pratik bir şekilde E Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığıyla çocuğunuzun okuldaki güncel durumunu takip edebilirsiniz. Özellikle de son yıllarda gelişen teknolojik imkanların sağladığı avantajlar ile bulunduğunuz her yerden internete erişim sağlayarak, internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Türkiye’deki eğitim sisteminin modern ve çağdaş dünya standartlarına ulaşabilmesini amaçlayan yenilikçi çalışmalarına sürekli bir yenisini daha eklemeye devam eden Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sistemi bu alanda önemli bir kapsama sahip olarak, eğitim sistemi içerisinde önemli bir rol üstleniyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de her geçen gün daha yaygın bir kullanıma ulaşan internet teknolojisinin eğitim sistemi içerisinde bu şekilde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aktif olarak kullanılmaya başlanması ile birlikte eğitimde önemli bir role bürünen E-Okul sistemi iki aşamadan oluşan dijital bir eğitim projesidir. Öğrenci bilgilerinin veliler tarafından internet kolaylığından takip edilebilmesine olanak sağlaması başta olmak üzere eğitim sisteminde dijital ve merkezi bir sistemin oluşturularak, daha modern bir yapının yaratılması gibi daha pek çok sebeple aktif olarak eğitimde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılıyor. E Okul sisteminin ilk aşamasında öğretmenlerin öğrencilere ait en güncel eğitim verilerinin girişi yapılıyor. E Okul yönetim bilgi sistemi olarak adlandırılan bu bölümde öğrencilerin okuldaki son durumunu içeren bilgilerin girişleri güncel ve düzenli olarak öğretmenler tarafından gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

E Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ise öğretmenler ve okul idarecileri tarafından dijital platform üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr adresinden gerçekleştirilebiliyor. Bu web adresinde bulunan yönetim bilgi sistemi giriş ekranında Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen ve idarecilere vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu girişi yapılarak, sisteme giriş yapılabiliyor. E Okul yönetim bilgi sistemi içersinde öğretmenler, öğrencilerin sınav tarihler, sözlü notları, sınav sonuçları, not ortalamaları, başarı belgeleri, devamsızlık durumu ve not bilgisi gibi bilgilerin girişlerini yaparak, velilerin ikinci aşama olan veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile takibini sağlıyor.

Okul idarecileri ise E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde daha genel eğitim bilgilerinin girişlerini ve düzenlemelerini gerçekleştiriyor. Özellikle de temel öğrenci dosya girişi ve düzenlemesi, öğrenci fotoğraf girişi ve güncellemesi, haftalık ders programı düzenlemesi, derslerin öğretmen bilgileri girişi, etkinlik takvimleri, karne bilgisi girişi ve daha pek çok genel okul kapsamındaki bilgilerin girişleri ve düzenlemeleri gerçekleştiriliyor. Okul idarecilerinin ve öğretmenleri yönetim bilgi sisteminde gerçekleştirdikleri bu girişiler, veliler tarafından internete bağlantı kurulabilen her yerden E Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile görüntülenebiliyor.

Haberin Devamı

Veliler, dijital platform üzerinde e-okul.meb.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri genel E Okul web sayfasında veli bilgilendirme sistemine giriş işlemlerini öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek gerçekleştirebiliyor. Bu şekilde son derece pratik biçimde sisteme giriş yapa veliler, çocukların not bilgisi, devamsızlık bilgisi, başarı belgesi bilgisi, sınav tarihleri, ders programı, dersleri, derslerine giren öğretmenleri, şube ortalaması ve sözlü notları gibi daha pek çok bilgiyi güncel olarak öğrenebiliyor. Ayrıca veli bilgilendirme sistemi içerisinde çocukların geçmiş yıllara ait olan eğitim bilgilerini de en ayrıntılı biçimde öğrenebilme imkanı bulunuyor. E Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte çok daha pratik bir kullanıma sahip olan bir ara yüze ve yeni özelliklere sahip olan bir eğitim portalının kullanımı sağlanıyor.