Gündem E okul girişi - E-Okul VBS girişi nasıl yapılır?

E okul girişi - E-Okul VBS girişi nasıl yapılır?

08.02.2018 - 11:54 | Son Güncellenme:

E- okul girişi nasıl yapılır? E- okul, öğrencilerin bazı bilgilerine daha kolay yoldan ulaşmasını sağlayan sistemdir. E- okulda öğrencilerin devamsızlık bilgisi, ders notları gibi bilgilerini içerir. Veliler, öğrencilerinin dersleri hakkında güncel olarak VBS üzerinden bilgi alabilirler. Peki E-Okul VBS girişi nasıl yapılır?

E okul girişi -  E-Okul VBS girişi nasıl yapılır

E-Okul sistemi ile öğrenciler dışında veliler de öğrencilerinin ders notlarını görebilirler. E-Okul ile ders notları, devamsızlık bilgisi gibi bilgilere ulaşabilirler. Şube not ortalaması ile öğrencinin sınav notunu kıyaslayarak, sınıf içerisindeki genel durumunu öğrenebilirler. Bu bilgiler dışında, takdir-teşekkür hesaplaması yaparak dönem sonunda öğrencinin hangi belgeyi alacaklarını da görebilirler.

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

E-OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul sistemine giriş için, yönetim bilgi sistemi ve veli bilgilendirme sistemi olarak iki seçenek bulunur. Veli bilgilendirme sisteminden veliler ve öğrenciler, öğrencinin T.C. kimlik numarasını ve okul numarasını kullanarak giriş yapabilirler. Yönetim bilgi sistemini ise öğretmenler, not girişi yapmak için kullanırlar. Giriş işlemi, eokulyd.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir.

E-OKUL İLE NOT SORGULAMA

E-Okul sistemine giriş yapıldıktan sonra, ekranın sol tarafından yer alan menüden istenilen işleme ulaşılabilir. ‘’Not Bilgisi’’ bağlantısı açılarak, öğrencinin mevcut sınıfına ait ders notları görülebilir. Aynı bağlantı üzerinden, geçmiş yıllara ait not bilgilerine de ulaşılabilir. Notların görülebilmesi için, öğretmenler tarafından sisteme girilmiş olması gereklidir.

Haberin Devamı

E-OKUL İLE HANGİ BİLGİLERE ULAŞILIR?

- Haftalık ders programı; Derslerin hangi gün ve saat aralığında olduğu görülebilir.
- Not bilgisi; Sınav, ödev ve proje notları öğretmenler tarafından yüklendikten sonra görülebilir.
- Devamsızlık bilgisi; Öğrencinin hangi günlerde okula gidip gitmediği görülebilir.

Bunlar dışında; diploma puanı, dönem sonunda alınan belgeler, pansiyon devamsızlık bilgisi, pansiyon zaman çizelgesi, pansiyon yemek menüsü ve pansiyon izin bilgisi gibi bilgilere de ulaşılabilir.

Takdir-teşekkür hesaplama işlemi de E-Okul sistemi üzerinden yapılabilir. Hesaplamanın yapılabilmesi için, öğretmenler tarafından öğrencinin tüm ders notlarının siteme yüklenmiş olması gerekir. Not girişleri yapıldıktan sonra, yıl sonu başarı puanına bakılır. Yıl sonu başarı puanı;

- 70,00 - 84,99 aralığında olanlar teşekkür belgesi
- 85,00 - 100 aralığında olanlar da takdir belgesi alırlar.

En az üç öğretim yılı her döneminde takdir belgesi alan öğrencilere de üstün başarı belgesi verilir.