Eğitim E-okul VBS sistemi ile öğrenci karne notlarını öğrenin!

E-okul VBS sistemi ile öğrenci karne notlarını öğrenin!

11.06.2016 - 10:03 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi sayesinde öğrencilere ait sınav sonuçları ve karne notlarını öğrenmek mümkündür. Tüm veliler öğrencilerine ait E-okul profiline erişim sağlayarak öğrenci notlarının yanı sıra devamsızlık bilgisine de erişilebiliyor. E-okul sisteminin nasıl kullanıldığını haberimzden öğrenmeniz mümkündür.

E-okul VBS sistemi ile öğrenci karne notlarını  öğrenin

Türkiye’de son yıllarda eğitim alanında çok önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Özellikle de insanların günlük yaşamları içerisinde son derece önemli olan internet teknolojileri, modern çağın Türkiye’sinde eğitim alanında da son derece etkili oluyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisi ile birlikte insanların son derece pratik ve kolay bir şekilde internete erişim sağlayabiliyor olması nedeni ile dijital hizmetler kamu hizmetlerinin her alanında kendisine en etkin şekilde yer buluyor. Türkiye’de kamu hizmetlerinde özellikle de e-Okul hizmetleri son derece önemli bir avantaj sağlıyor. Öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitim yaşamında çok daha interaktif bir yapıdan yararlanabilmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi günümüz modern çağında en az öğrenciler kadar veliler tarafından kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Zaten Türkiye’de dijital platform üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan online e-Okul sisteminin velilere ve öğrencilere yönelik olarak hizmet veren bölümü veli bilgilendirme sistemi olarak isimlendirilmektedir. Çünkü öğrencilerine güncel eğitim verilerinin tüm ayrıntıları ile birlikte yer almakta olduğu bir sistem olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın veli bilgilendirme sistemi üzerinden veliler son derece pratik bir şekilde çocuğunun en güncel okul durumu bilgilerini alabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde veliler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi hizmetleri oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Öğrencilerin en güncel eğitim durumuna ilişkin olarak not bilgisi, devamsızlık bilgisi ve karne bilgisi gibi bilgilerin alınabildiği Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi üzerinde veliler tarafından giriş işlemleri sadece öğrencinin T.C. kimlik numarası ile öğrencinin okul numarası bilgilerinin girilmesi gerekiyor. İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın online eğitim portalı e-Okul sistemi üzerinde öğrencilerin ilk okula başladıkları dönemlerden ortaöğretim düzeyini tamamlayana kadar ki zaman dilimi içerisinde geçen tüm eğitim sürecine ilişkin ayrıntılı bilgiler en güncel şekilde yer alıyor.

Günümüz modern Türkiye’sinde yakalanan eğitimdeki teknoloji entegrasyonunun en önemli parçalarından birisini Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan ve dünyanın her yerinden erişim sağlanabilen e-Okul sistemi aktif şekilde kullanılıyor. Velilerin yoğun şekilde kullanmakta olduğu Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi veli bilgilendirme sisteminin dışının da yönetim bilgi sistemi bölümü ile de öğretmenlerin öğrenci bilgilerinin girişlerini gerçekleştirebilmeleri amacı ile hizmet veriyor.

Son birkaç yıl içerisinde dünya genelinde gelişmiş ülkeler tarafından eğitimde teknolojinin entegrasyonunun etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi ile birlikte eğitimde yakalanan önemli başarılar dolayısı ile Türkiye’de de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet ve teknoloji tabanlı çok sayıda sanal eğitim projesi etkin bir şekilde kullanılıyor. Hem velilerin hem de öğrencilerin bulundukları her yerden kolay bir şekilde internete erişim sağlayabiliyor olması internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi gibi tüm dijital eğitim projelerinin son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına yol açıyor.