Eğitim E-Okul İle TEOG Sonuçlarını Ve Lise Kontenjanlarını Öğren!

E-Okul İle TEOG Sonuçlarını Ve Lise Kontenjanlarını Öğren!

22.08.2015 - 14:03 | Son Güncellenme:

TEOG sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte pek çok öğrenci lise nakil işlemlerinin nasıl yapıldığını ve okul kontenjanlarını merak etmektedirler. E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde TEOG sınavı hakkında pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. E-Okul sistemi hakkında detaylı bilgiyi haberimizde sizler için derledik.

E-Okul İle TEOG Sonuçlarını Ve Lise Kontenjanlarını Öğren

Günümüzün modern teknolojisi, internet erişim son derece pratik bir hale getirirken, vatandaşın her işini internet üzerinden, internet fırsatlarından yararlanarak yapabilmelerine imkan sağlıyor. İnternet üzerinde her geçen gün daha geniş kapsamlara ulaşan online hizmetler içerisinde ocak 2007’den bu yana Türk eğitim sisteminde aktif hizmetler sunan E Okul sistemi öne çıkıyor. Velilerin, çocuklarının okuldaki durumunu internet avantajları ve kolaylıkları ile takip edebilmesine yardımcı olan E Okul veli bilgilendirme sistemi, vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılıyor. E Okul sisteminin bir diğer bölümü ise veli bilgilendirme sisteminde veliler tarafından takibi yapılan bu güncel öğrenci okul durumu bilgilerinin girişlerinin yapıldığı E Okul yönetim bilgi sistemi bulunuyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de eğitim sisteminin dijital platformdaki merkezi bir sistemde toplanmasını ve böylelikle hem öğrencilere hem de velilere daha modern ve daha kaliteli eğitim hizmetlerinin sunulabilmesini amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan E Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin okuldaki durumunun velilere ulaştırılabilmesinde son derece önemli bir köprü rolü üstleniyor. Özellikle velilerin, çocukların okuldaki not bilgisi ve devamsızlık bilgisi gibi güncel eğitim verilerini takip edebildikleri E Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet kapsamı bundan çok daha geniştir. Öğrencilerin okuldaki başarı durumunu doğrudan etkileyecek ve eğitim yaşamının en önemli parçalarını oluşturan her tür bilgi bu sistem içerisinde yer alıyor. Bu bilgilerin sisteme girişi ise öğretmenler tarafından düzenli ve güncel olarak gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

AçıklananTEOG sonuçlarının ardından öğrencileri ve velileri büyük telaş sardı. Pek çok öğrenci nakil işlemleri ve okul kontenjanlarını merak etmektedir. Öğrenciler E-okul üzerinden TEOG sonuçları ile alakalı pek çok konuya ulaşabilmektedirler. E-Okul sistemi üzerinden TEOG Lise Boş Kontenjanları ve tüm okulların taban puanlarınıkolayca öğrenebilmektedirler.

E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmenler ve okul idarecileri tarafından eğitim bilgilerinin girişleri doğrudan erişim sağlanabilen e-okul.meb.gov.tr adresindeki yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden yapılabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen ve okul idarecilerine görev sürelerinin başlangıcında verilen kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile sisteme giriş yapılabiliyor. Öğretmenler yönetim bilgi sistemi içerisinde öğrencilerin not bilgisi, başarı belgesi bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları ve sözlü notları gibi bilgilerin girişlerini gerçekleştiriyor. Okul idarecileri daha ağırlıklı olarak okul ve genel eğitim bilgilerinin girişi yapıyor. Bu kapsamda özellikle de haftalık ders programı, derslerin öğretmen bilgileri, öğrenci dosya girişleri ve düzenlemeleri, öğrenci fotoğraf giriş ve düzenlemeleri, devamsızlık bilgisi girişi, karne bilgisi ve genel sosyal etkinlik bilgisi girişleri gibi son derece önemli girişleri gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

E Okul sisteminin merkezi yapısında yapılan bu girişlerin veliler tarafından kontrol ve takip edilebilmesi ise sadece E Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile mümkün oluyor. Özellikle de modern teknolojinin sağladığı imkanlar doğrultusunda evde, işte, yolda veya daha farklı tüm alanlarda internete kolay bir şekilde erişim sağlayabilen veliler, dijital platform üzerinde e-okul.meb.gov.tr adresini açarak, buradaki veli bilgilendirme sistemi giriş bölümünden çocuklarının T.C. kimlik numarası ile birlikte okul numarası bilgilerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor. Sistem içerisinde öğrencilerin not bilgisi ve devamsızlık bilgisi gibi önemli bilgilerin yanı sıra haftalık ders programı, sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları, başarı belgesi ve daha pek çok önemli eğitim bilgisini öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafında E Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde kısa bir süre önce gerçekleştirilen yenileme çalışmasıyla birlikte yeni başlayan şube ortalaması ile birlikte veliler, çocuklarının şubelerindeki genel not ortalaması ve bu not ortalamasına göre çocuklarının altında veya üstünde olup olmadığını da görerek, genel bir durum değerlendirmesi alabiliyor. Böylelikle öğrencilerin okuldaki başarı grafiklerinin her zaman yukarıya doğru çıkmasını sağlayacak veya gerektiren adımların atılması tam zamanında ve en doğru biçimde sağlanabiliyor.