Gündem E-Okul Sınav Sonuçlarını kontrol ederken dikkat etmeniz gerekenler!

E-Okul Sınav Sonuçlarını kontrol ederken dikkat etmeniz gerekenler!

23.07.2015 - 09:41 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğrenci bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenciye ait tüm bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Okul Sınav Sonuçlarını kontrol ederken dikkat etmeniz gerekenler

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platformdaki E Okul sistemi 2007 yılının ocak ayından bu yana eğitim sisteminde önemli bir role sahiptir. Özellikle de Türkiye’deki eğitim sisteminin daha modernize bir statüye kavuşabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen internet ve teknoloji tabanlı eğitim projeleri kapsamında geliştirilerek, aktif kullanıma sunulan E Okul sistemi E Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi olarak 2 aşamalı şekilde hizmet veriyor. Türkiye’de öğrencilerin okul yaşamlarında çok daha başarılı olabilmeleri için velilerinin atmaları gereken adımlara daha doğru biçimde karar verebilmesine yardımcı olacak güncel eğitim bilgilerini yaşamın her alanında rahatlıkla öğrenebilme fırsatı velilere sunuluyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sisteminin 2 aşamalı olmasının en temel sebebi E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmen ve okul idarecileri tarafından güncel eğitim bilgilerinin güncel ve düzenli olarak girişi yapılırken, dijital platformda merkezi bir sistem içerisinde toplanan eğitim bilgilerinin veliler tarafından kolay bir şekilde görüntülenebilmesi açısından veli bilgilendirme sistemi hizmet veriyor. Günümüz modern teknolojisi ile de birlikte artık yaşamın her alanında kendisine yer bulan internet teknolojisi ile eğitim sisteminde önemli standartlar yaratan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Akıllı Tahta Projesi ve ek olarak Fatih projesi gibi teknoloji tabanlı ve dev bütçeli yatırımlar eğitim kalitesinin arttırılmasında önemli bir rol üstleniyor.

Haberin Devamı

Karnelerin dahi artık veliler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sisteminden takibini yapıyor olması sistemin Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde geldiği konum itibari ile artan önemi ve kesinlikle öğrencilerin aldıkları eğitim kalitesindeki yüksek düzeydeki artışları ile ilgili olarak doğrudan bağlantılıdır. Günümüz modern teknolojisi ile birlikte kolaylıkla internete erişim sağlayabilen veliler, internet üzerinde yer alan E Okul veli bilgilendirme sistemi çok geniş bir kapsamda öğrencilerin hem güncel bilgilerini hem de duyuru tipindeki diğer bilgileri günce olarak takibini gerçekleştirebilme fırsatı sunuyor. Ayrıca günümüz modern teknolojisinin sağladığı yeni nesil olanaklar ile birlikte internete ofiste, evde veya işte son derece rahat bir şekilde erişim sağlanabiliyor olması velilerin, çocuklarının okuldaki durumunu en güncel şekilde takip edebilmelerine yardımcı oluyor.

Dijital teknolojiyi aktif olarak kullanan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri e-okul.meb.gov.tr adresinde 2 farklı bölümde kullanılıyor. Yani öğretmen ve okul idarecileri internete erişim sağlayabildiği her yerden Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerindeki e-okul.meb.gov.tr adresinde yer alan yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden bakanlığın kendilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile son derece pratik bir şekilde ayrıntılı bilgilere ulaşabilmesine yardımcı oluyor. İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sistemine özel bu ekranda E Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemleri ise sayfa içerisindeki veli girişi bölümünde sadece öğrencinin T.C. kimlik numarası ile birlikte okul numarası ve sayfa içerisinde yer alan güvenlik kodu karakterlerinin ilgili bölümlerine eksiksiz ve hatasız olarak girişmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Son dönemlerde oldukça yoğun şekilde kullanılmakta olan E Okul veli bilgilendirme sistemi öne çıkıyor. Öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, şube ortalamasına göre bireysel durumu, başarı belgesi, derslerine giren öğretmenleri, sınav tarihleri ve haftalık ders programı gibi bilgilerin görüntülenebilmesi sağlanıyor. Dijital platform üzerinde yer alan veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler ve öğrenciler geçmiş yıllara ait olan not bilgisi, karne bilgisi ve devamsızlık bilgisi gibi genel bilgileri de görüntüleyebilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu gibi önemli avantajları ve kolaylıkları ile birlikte E Okul veli bilgilendirme sistemi de vatandaşların yoğun şekilde ilgisi ile karşılaşıyor.