Gündem E-okul portalından veliler nasıl faydalanıyor?

E-okul portalından veliler nasıl faydalanıyor?

11.11.2016 - 13:35 | Son Güncellenme:

İnternette ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin okul bilgileri ve güncel ders durumları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden takip edilebiliyor. Tüm veliler herhangi bir üyelik başvurusunda bulunmadan MEB e-Okul VBS portalından çocuklarının okul durumunu takip edebiliyor. Veliler, e-Okul VBS üzerinden çocuklarının not bilgisi ve devamsızlık bilgisi gibi eğitim durumlarına ulaşabiliyor.

E-okul portalından veliler nasıl faydalanıyor

Modern yüzyıl fiziksel teknolojileri insanların yaşamları içerisinde kendisine son derece etkin ve yoğun bir şekilde yer buluyor. Özellikle de vatandaşların sadece dakikalar içerisinde daha önceleri uzun zamanlar harcayarak gerçekleştirmek durumunda kaldığı işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olacak dijital hizmet çözümleri sunuluyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde eğitim alanında modern teknolojiyi ve interneti en etkin şekilde kullanmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından internet ortamı üzerinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hizmete açıldı. Milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin okul ve öğrencilik bilgilerinin bu şekilde elektronik ortam üzerine taşınması sağlanıyor.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türk eğitim sistemi içerisinde son derece çağdaş ve modern bir hizmet yapısının oluşturulabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 21.yüzyıl teknolojik gelişmeleri her zaman takından takip edilerek, eğitim uygulamaları içerisinde faal ve aktif şekilde kullanılarak, öğrencilere he daim kaliteli, modern ve çağdaş eğitim hizmetlerinin ulaştırılabilmesi hedefleniyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi de bu çerçevede ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademelerinde eğitim görmekte olan milyonlarca öğrencinin ve velilerinin hizmetine sunulmuştur.

İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olan ve resmi bir eğitim uygulaması olan e-Okul sistemi ile birlikte Türkiye genelindeki ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademelerinde eğitim gören milyonlarca öğrencinin eğitim ve okul durumu bilgilerini sadece dakikalar içerisinde öğrenebilme şansına sahip olunabilmesi sağlanıyor. Bu çerçevede de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya alındığı ocak 2006 yılından bu yana her eğitim öğretim yılı içerisinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ve velileri tarafından etkin bir şekilde kullanılmakta olan e-Okul sistemi daha modern ve daha kaliteli eğitim hizmetlerinin sunulabilmesini sağlıyor.

Özellikle de her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan ileri nesil teknolojilerinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile yaşamının her alanında internet ortamına erişim sağlayabilen vatandaşlar birkaç dakika içerisinde öğrencilerinin okuldaki son durumuna ilişkin bilgileri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden alabilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde oluşturulmuş olan ve milyonlarca öğrencinin öğrencilik bilgilerini ve güncel eğitim bilgilerini içeren güncel bir bilgilendirme portalı olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden veliler tarafından öğrencilerin okul durumu bilgilerinin öğrenilebilmesi için ve kişisel bilgilerin güvenliğinin sağlanabilmesi çerçevesinde öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile giriş gerçekleştirmeleri gerekiyor. Bu şekilde Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencinin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, haftalık ders programı, aldığı dersler, derslerine giren öğretmenleri, sınav tarihleri bilgisi, sınav sonuçları, sözlü notları, başarı belgesi bilgisi, karne bilgisi ve aynı zamanda da şube ortalaması bilgisi alınabiliyor.

Yazarlar