Gündem E-okul sistemi ile öğrenci bilgileri internet sistemi!

E-okul sistemi ile öğrenci bilgileri internet sistemi!

22.07.2016 - 10:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi Türk eğitim sisteminde çok önemli bir rol üstleniyor. İnternette yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın online eğitim portalı e-Okul sistemi öğrenci bilgilerine her yerden erişilebilir olunmasını sağlıyor. MEB e-Okul portalı ile velilerde eğitimde çok daha aktif şekilde rol üstleniyor.

E-okul sistemi ile öğrenci bilgileri internet sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğrenci ve velilere çok önemli bir internet hizmeti sunuluyor. Ocak 2007’den bu yana eğitim dünyası içerisinde çok önemli bir yere sahip olan e-Okul sistemi ile birlikte eğitimde modernizasyon çalışmaları start almış ve günümüz modern Türkiye’sinde ulaşmış olduğu ileri seviyeye gelmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim alanında kesinlikle çağdaş ve modern dünya koşullarının yakalanarak, öğrencilerin eğitim kariyerlerini kesinlikle en üstün şekilde tamamlayabilmelerine destek olmak ve böylelikle de iş kariyerlerinde de daha üstün başarılara ulaşabilecekleri bir eğitim temeline sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu gibi etkileri nedeni ile de günümüz modern çağında Türkiye’de devlet kurumları tarafından internet teknolojileri etkin bir şekilde kullanılırken, bu durumun etkilerini Milli Eğitim Bakanlığı’nda da görmek mümkün hale geliyor.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinde ocak 2007’den bu yana kesintisiz olarak Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye devam eden resmi bir sanal eğitim portalı olan e-Okul sistemi üzerinde Türkiye’deki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitim gören milyonlarca öğrencinin okul kayıt bilgileri ve öğrenci bilgileri yer alıyor. Öğrencilerin kendilerine özel bir ekrana sahip olduğu bu sanal eğitim portalının merkezi yapıda olması sayesinde internet erişiminin söz konusu olduğu her yerde ulaşılabiliyor. Bu neden ile de Türk eğitim sistemi içerisinde son derece yoğun şekilde kullanılmakta olan bir sanal eğitim portalı olarak ön plana çıkan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi öğrencilerin ve velilerin yaşamlarında çok önemli bir konuma sahip. Günümüz modern yüzyılın Türkiye’sinde veliler, çocuklarının okul durumu hakkında bilgi alabilmek için internet üzerinde yer alan online e-Okul veli bilgilendirme sistemini kullanmayı tercih ediyor. Böylelikle günlük yaşam koşturması içerisinde çocuğunun okuluna giderek, en güncel başarı ve devamsızlık durumu ile ilgili olarak bilgi alabilmek için neredeyse tüm gününü alacak bir koşturma içerisine girmek durumunda kalmamasına ve tabii ki bu tip nedenlerden dolayı çocuğunun okul durumuna daha az ilgili olmamasına imkan veriyor. Velinin internete erişim sağlayabildiği her yerden Milli Eğitim Bakanlığı dijital hizmet uygulaması e-Okul veli bilgilendirme sistemini kullanabilme şansına sahip olabilmesi, velilerin Türk eğitim sistemi içerisinde kendisine daha etkin ve daha aktif bir rol edinebilmesine olanak sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmete açmış olduğu e-Okul sistemi ocak 2007’den bu yana kesintisiz olarak hizmet vermeye devam ediyor. Milyonlarca öğrenci ve velileri internete erişim sağlayabildiği her yerden elektronik ortam üzerinde yer alan bu sanal eğitim portalını son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor. Öğrencilerin bilgilerinin korunabilmesi ve yüksek güvenlik önlemleri içerisinde sanal eğitim bilgilendirmelerinin velilere ulaştırılabilmesi amacı ile sistemi kullanmak isteyen velilerden çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgilerinin girilmesi isteniyor. Mobil teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte artık velilerin, internet erişimini evde, ofiste veya yolda dahi son derece pratik bir şekilde sağlayabiliyor olması dijital platform üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-Okul veli bilgilendirme sistemini kolaylıkla kullanabilmesine imkan veriyor.