Eğitim E-okul sistemi ile öğrencilerin ders notlarını öğrenin!

E-okul sistemi ile öğrencilerin ders notlarını öğrenin!

20.07.2016 - 12:26 | Son Güncellenme:

E- okul sistemi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen bir uygulamadır. E-okul sayesinde öğrenci ve veliler çok daha kolay ve hızlı bir şekilde bilgilere ulaşabilme imkanı yakalamıştır. E-okul sistemi hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...

E-okul sistemi ile öğrencilerin ders notlarını öğrenin

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda geliştirmiş olduğu tablet eğitimi ve de akıllı tahta uygulaması şuanda neredeyse tüm okullarda kullanıma geçmiştir. Yaşanan teknolojik gelişmeleri okullara ve de eğitim hayatına yansıtan Milli Eğitim Bakanlığı teknoloji odaklı eğitimle öğrencilerin daha iyi şekilde yetişeceğini düşünmüş ve de bu alanda ki çalışmalarına hız kesmeden sürdürmüştür. Öğrenciler daha büyük kolaylıkla eğitimde kalitelerinin arttırmasını sağlayan çeşitli şekillerde onlara hizmet vermeye başlamıştır. Öğrenciler dâhil olmak üzere tüm okul idarecileri ve de öğretmenlerin de çeşitli kolaylık sağlaması amacı için düzenlenen bu kolaylıklar vatandaşların daha kısa sürede yayılmasını ve de onların büyük bir ilgi ile bu sistemleri kullanmaya başlamasını sağlamıştır. Çünkü vatandaşlar olarak bizler ne zaman istersek o kadar kısa bir süre içerisinde gerekli olan tüm işlemlerden sonuç alabiliriz.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İlk olarak uzun yıllardır hizmet veren e-okul sisteminin sizlere sunmuş olduğu kolaylıklardan söz edebiliriz. Ailenin okulda ki toplantılara katılamaması sonucunda velilerin öğrencilerin okul durumu, not durumu ve buna benzer bilgileri alabilmesi için sağlanan çeşitli kolaylıklarla iletişime geçildiği e-okul sistemi artık velilerin rahatça çocuklarının eğitim durumları hakkında ki en güncel bilgiler almasını sağlar. Vatandaşların sağlamış olduğu bu noktada ki hizmet bir hayli önemlidir. Çünkü bizler adına düzenlenen e-okul sistemi vatandaşların kısa sürede erişimini sağlayabilir ve de onların ne kadar kısa bir zaman dilimi içerisinde e-okula giriş yapabileceklerini sağlar. E-okul sistemi içerisinde öğrencinin bilgilerini barındıran bir sistemdir. Bu sistem içerisinde bulunan bilgiler öğrenciler adına kayıtlıdır. Aynı zamanda ki bu velilerin de girişini sağlayan e-okul sistemi pratik giriş seçeneklerini barındırır.

Birinci sınıftan lise son sınıfa kadar hizmet veren bu mükemmel hizmet olan e-okul sistemi her veli tarafından kullanılabilmektedir. İnternet sistemi üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuklarınızın okuldaki en güncel durumuna ilişkin ayrıntılı bilgileri alabilme imkânına işte, evde, yolda aklınıza gelebilecek olan her ortamda yalnızca internete erişim sağlayarak bu bilgileri kolayca öğrenebilirsiniz. Bu e-okul adı verilen sistem aracılığı ile veliler büyük rahatlık içindedir. Çünkü artık velilerin büyük bir kısmı çalışmaktan çocuklarına vakit ayırmakta güçlük çekebilir. Bu nedenle de e-okula giriş yaparak vatandaşlar kendilerini en iyi şekilde hizmet alabilmelerini sağlar. E-okul sistemi de bu noktada sizlere en kolay ve de en basit şekilde hizmet vermeye çalışır. E-okul hizmet bölümünde yer alan online hizmetler internet üzerinden girişe sahiptir. E-okul için giriş yapmak isteyen veliler öncelikle çocuklarının bazı bilgileri bilmeleri gerekir. Okul numarası, T.C. kimlik numarası, sınıf şubesi ve diğer nüfus cüzdanında yer alan bazı bilgiler (aile sıra numarası, kimlik no gibi) istenir. Veliler bu bilgileri sistemde yer alan e-okul sayfasına girmemiz gerekir. Bunun için de vatandaşlar öğrencilerin tüm bilgilerini kısa bir sürede öğrenebilirler.