Eğitim E-okul sistemi ile öğrenci devamsızlık dönemi takibi!

E-okul sistemi ile öğrenci devamsızlık dönemi takibi!

29.09.2016 - 09:01 | Son Güncellenme:

E Okul uygulaması online sistemler üzerinden ilk okul ve orta okul düzeyindeki öğrencilerinizin okul durumu hakkında bilgi sahibi olmanız için kullanıma açılmış bir sistemdir. e Okul sistemine giriş yaparak sınav notu bilgisi, devamsızlık bilgisi gibi daha bir çok konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizde öğrenciniz hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız e Okul sistemine giriş yapınız.

E-okul sistemi ile öğrenci devamsızlık dönemi takibi

Ülkemizde iş sektöründe gerek erkeklerin yanı sıra eşleri de aktif bir şekilde rol almaktadır. Bu sebeple çoğu aileler çocuklarının okul durumu hakkında bilgi sahibi olamamaktadır. Bunun gibi sebepler göz önünde bulundurularak vatandaşlarımıza online sistemler üzerinden öğrencileri hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanmaktadır. Yani e Okul sistemi sayesinde ilk okul seviyesinden, lise seviyesine kadar eğitim öğretim gören evladınızın okuldaki sınav durumundan tutunda devamsızlık bilgilerine kadar bir çok konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. e Okul sistemi için herhangi bir üyelik işlemi gibi bir işlem gerekmemektedir. İlk okula başlayan her öğrenci için Milli Eğitim Bakanlığı e Okul kimliği oluşturmaktadır.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu e Okul sistemine girmek için okul numaranızı ve T.C. kimlik numaranızı e Okul giriş ekranında bulunan arama sekmesine yazmanız e Okul sistemine giriş yapmak için ilk adımı tamamlamış olursunuz. Diğer adım ise güvenlik amaçlı olarak öğrenci hakkında temel veya özel iki adet bilgiyi ilgili alanlara doldurmanız olacaktır. İstenen bu bilgiler öğrencinin doğum yılı gibi sınıfı gibi farklı farklı bilgiler olabilmektedir. Bu bilgileri de eksiksiz bir şekilde ilgili alanlara yazmanız halinde e Okul sistemine giriş yapabilirsiniz. e Okul sistemine giriş yaptığınız anda okula gidip te öğrenebildiğiniz tüm bilgileri öğrenme şansına sahipsiniz. Bu bilgiler sınav notları, yıl sonu ortalamaları, devamsızlık bilgileri gibi bilgilerdir. Ayrıca e Okul sistemi üzerinden geçmiş yıllara ait bilgileri de öğrenme şansına sahipsiniz. Öğrenciler artık sınav sonuçlarım açıklandı mı, ödevden kaç aldım, okula kaç gün gelmesin diye düşünüp durmazlar. Çünkü artık onlar için düzenlenen bu kolay sistemden yararlanmak adına oluşturulan hizmetler sayesinde kısa bir zaman dilimi içerisinde gerekli tüm bilgilere ulaşabilirler. Aynı zamansa velilerin de erişim sağlayacak olduğu bu e-okul sisteminden sonra artık öğrenciler sorumluluklarını daha iyi kavrayarak bu noktada elde ettikleri bilgilere çok daha kısa sürede ulaşabilirler. Yapılan çeşitli aşamalardan sonra da artık bizlerin başlayacak olduğu bu e-okul sistemine giriş kolaydır. Aynı zamanda cep telefonlarına indirilen uygulamalar sayesinde de bizler kısa bir süre içerisinde verilen bu sistemden yararlanabiliriz. Kısa bir zaman dilimine kadar halletmemiz gereken tüm diğer işlemleri kullanarak vatandaşlar da çocuklarının bilgilerini tek tek girmek yerine daha kolay şekilde bu platform üzerinden verilen sistemi kullanabilirler. Güvenlik için verilen bir ya da iki soruyu yanıtlayarak çok daha hızlı şekilde bu uygulama üzerinden de verilen çalışmalardan yararlanabilirsiniz.