Eğitim E-Okul TEOG 4. nakil sonuçları açıklandı-Tıkla Öğren

E-Okul TEOG 4. nakil sonuçları açıklandı-Tıkla Öğren

10.09.2015 - 00:00 | Son Güncellenme:

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş kapsamında gerçekleştirilen TEOG 4. nakil sonuçları MEB'in internet sayfasında açıklandı. TEOG 4. nakil ve yerleştirme sonuçlarınızı haberimizde yer alan linke tıklayarak öğrenbilirsiniz

E-Okul TEOG 4. nakil sonuçları açıklandı-Tıkla Öğren

İnternet teknolojileri yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer bulurken özellikle de vatandaşın kamu işlemlerinde internet avantajlarından yararlanabilmeleri sağlanıyor. Günümüz modern teknolojisi ile artık yaşamın her alanında önemli kolaylıklardan ve yeni nesil fırsatlardan yararlanabilme imkanına sahip olunurken aynı zamanda da Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde hizmete açmış olduğu E Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocukların okuldaki durumuna ilişkin güncel verileri alabilmek için artık okula gitmeye gerek kalmıyor. Modern çağın günlük yaşam koşturması içerisinde vakit konusunda büyük sorunlar yaşayan kişilerin artık internet üzerinden son derece pratik bir şekilde çocukların okuldaki güncel eğitim durumunu öğrenebilmelerine olanak sağlanıyor.

Haberin Devamı

TEOG 4. NAKİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın online eğitim sistemi sayesinde çocukların okuldaki güncel durumunu en kolay şekilde öğrenebilme imkanına sahip olması velilerin çocukların okul durumunu daha sık biçimde takip etmesine ve dolayısıyla da çocukların okulda yüksek başarılar yakalayabilmeleri için gerekli olan adımları zamanında en etkin biçimde atabilmelerine olanak sağlıyor. Böylelikle günümüz modern Türkiye’sinde eğitim kalitesinin modern dünya standartlarına ulaştırılabilmesini sağlayarak, öğrencilerin eğitim yaşamlarında çok daha büyük başarılara ulaşmaları sağlanabiliyor. E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde özellikle de haftalık ders programı, derslerin öğretmen bilgileri, öğrenci dosya girişleri ve düzenlemeleri, öğrenci fotoğraf giriş ve düzenlemeleri, devamsızlık bilgisi girişi, karne bilgisi ve genel sosyal etkinlik bilgisi girişleri gibi son derece önemli girişleri gerçekleştiriyor. Velilerin, çocukların okuldaki not bilgisi ve devamsızlık bilgisi gibi güncel eğitim verilerini takip edebildikleri E Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet kapsamı bundan çok daha geniştir.

Haberin Devamı

Özellikle de modern teknolojinin sağladığı imkanlar doğrultusunda evde, işte, yolda veya daha farklı tüm alanlarda internete kolay bir şekilde erişim sağlayabilen veliler, dijital platform üzerinde e-okul.meb.gov.tr adresini açarak, buradaki veli bilgilendirme sistemi giriş bölümünden çocuklarının T.C. kimlik numarası ile birlikte okul numarası bilgilerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor. Sistem içerisinde öğrencilerin not bilgisi ve devamsızlık bilgisi gibi önemli bilgilerin yanı sıra haftalık ders programı, sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları, başarı belgesi ve daha pek çok önemli eğitim bilgisini öğrenebiliyor.

Öğrencilerin okuldaki başarı durumunu doğrudan etkileyecek ve eğitim yaşamının en önemli parçalarını oluşturan her tür bilgi bu sistem içerisinde yer alıyor. Türkiye’de eğitim sisteminin dijital platformdaki merkezi bir sistemde toplanmasını ve böylelikle hem öğrencilere hem de velilere daha modern ve daha kaliteli eğitim hizmetlerinin sunulabilmesini amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan E Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin okuldaki durumunun velilere ulaştırılabilmesinde son derece önemli bir köprü rolü üstleniyor. Bu bilgilerin sisteme girişi ise öğretmenler tarafından düzenli ve güncel olarak gerçekleştiriliyor. E Okul sisteminin merkezi yapısında yapılan bu girişlerin veliler tarafından kontrol ve takip edilebilmesi ise sadece E Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile mümkün oluyor.

Haberin Devamı

E Okul yönetim bilgi sistemi E Okul’un ilk aşamasını oluştururken, öğretmen ve okul idarecileri tarafından kullanılıyor. Öğretmenler ve okul idarecileri öğrencilerin okuldaki durumunu içeren en güncel verilerinin girişini sisteme yaparak, güncel ve geniş kapsamlı dijital bir eğitim sisteminin oluşturulabilmesini sağlıyor. E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmenler ve okul idarecileri tarafından eğitim bilgilerinin girişleri doğrudan erişim sağlanabilen e-okul.meb.gov.tr adresindeki yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden yapılabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen ve okul idarecilerine görev sürelerinin başlangıcında verilen kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile sisteme giriş yapılabiliyor.

Yazarlar