Gündem E-okul uygulaması ile TEOG sınav bilgileri öğreniliyor!

E-okul uygulaması ile TEOG sınav bilgileri öğreniliyor!

21.11.2016 - 09:56 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) vatandaşlara işlemlerinde çok önemli kolaylıklar sağlıyor. Türkiye’de veliler artık internet üzerinde yer alan MEB e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi portalından çocuklarının okul durumunu takip edebiliyor. MEB e-Okul VBS portalı öğrenci kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile kullanılabiliyor.

E-okul uygulaması ile TEOG sınav bilgileri öğreniliyor

Türkiye’de internet erişiminin son derece pratik bir şekilde yaşamın her alanında gerçekleştirilebilir duruma gelmesi dolayısı ile internet kullanımı sadece bireysel alanlar ile sınırlı kalmayarak kamu hizmetleri alanında da kendisini göstermeye başladı. Özellikle de Türk eğitim sisteminde daha çağdaş ve daha modern eğitim koşullarının yaratılabilmesini hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından elektronik platform üzerinde hizmete açılan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) başta olmak üzere çok sayıda dijital hizmet uygulaması bulunuyor. Her geçen gün hızla gelişen ileri nesil teknolojiler ile birlikte artık dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de eğitim hizmetleri alanında teknolojinin ve tabi ki internetin çok daha etkin biçimde kendisine rol bulabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu çerçevede de ocak 2007 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kesintisiz olarak öğrencilere ve velilere sunulmakta olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile Türkiye’deki tüm ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademelerindeki öğrencilerin okul bilgileri ve öğrencilik bilgileri ile güncel başarı durumu bilgileri internet ortamına taşınıyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Türk eğitim sistemi içerisinde veliler ve öğrenciler tarafından her eğitim öğretim yılı içerisinde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olunan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi için ne öğrencilerin ne de velilerin herhangi bir üyelik yapmasına ya da başvuruda bulunmasına gerek bulunmuyor.

Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulamaları çerçevesinde ilköğretim 1.sınıf kaydı gerçekleştirilen bir öğrencinin doğrudan sistem içerisinde kendisine ait olan öğrencilik profili oluşturuluyor ve bu öğrencinin ortaöğretim 12.sınıf mezuniyetine kadar olan tüm eğitim durumu bilgilerine bu profil içerisinde yer veriliyor. Bu şekilde de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde hem öğrenciler hem de velileri artık internete erişim sağlayabildikleri her yerden öğrencilik durumu bilgilerinin en güncel haline e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden hem kolay hem de güvenlik bir şekilde ulaşabilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de günümüzde öğrenciler ve veliler internet üzerinde yer alan MEB e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi portalına güvenli şekilde girişleri öğrenci T.C. kimlik numarası ile öğrenci okul numarası bilgileriyle gerçekleştirebiliyor.

İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi özellikle günlük yaşam koşturması içerisinde çocuğunun okuluna giderek en son ve en güncel başarı durumu hakkında bilgi alabilmek amacı ile vakit bulamayan velilerin, nerede bulunuyor olursa olsun internete erişim sağlayarak sadece dakikalar içerisinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden güncel okul bilgilerini öğrenebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu şekilde Türkiye’de öğrencilerin eğitim yaşantıları içerisinde her zaman gereksinim duyabildikleri veli desteğini etkin bir şekilde alabilmeleri ve bu şekilde de öğrencilerin eğitim yaşamları içerisinde çok yüksek ve ileri seviye başarılara ulaşabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.