Gündem E-okul sistemi ile eğitimde yeni dönem!

E-okul sistemi ile eğitimde yeni dönem!

25.07.2016 - 09:27 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi eğitimde devrim niteliğinde yenilikler getiriyor. Öğrencilerin ve velilerin öğrenci okul bilgileri takibi sanal ortamda güncel olarak e-Okul sistemi ile sağlanıyor. Türkiye’de ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarındaki tüm öğrencilerin MEB e-Okul sistemi içerisinde ayrıntılı bir öğrenci ekranı bulunmaktadır.

E-okul sistemi ile eğitimde yeni dönem

Milli Eğitim Bakanlığı modern yüzyılda dijital teknolojiyi öğrencilere sunduğu hizmetlerinde en aktif şekilde kullanarak, eğitimde çok daha çağdaş ve çok daha modern koşulların yakalanabilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın online dijital eğitim portalı e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi bu alanda ön plana çıkıyor. Türkiye’de eğitim yapılanmasının sanal dünyaya entegrasyonu yönünden çok önemli etkilere sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi ocak 2007’den bu yana kesintisiz olarak hem öğretmenler hem de öğrenciler tarafından kullanılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet uygulamasını mobil cihazları üzerinden de kullanabiliyor.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital teknolojinin hızlı bir şekilde gelişerek, insanların yaşamları içerisinde mobil teknolojiler ile kendisine yer bulması, modern yüzyıl insanlarının bulunduğu her noktadan internete kolaylıkla erişim sağlayabilme şansına sahip olmasını sağlıyor. Bu durumda insanların internet avantajlarından ve fırsatlarından yararlanabileceği çok geniş bir yelpazede dijital hizmet kapsamının oluşmasına neden oluyor. Özellikle de modern yüzyılda hızla gelişen teknoloji ile birlikte dünyanın her yerinde internet kullanım oranlarının yüksek hızda artış gösteriyor olması internet üzerinde geniş ve büyük bir kitlenin oluşmasına neden oluyor. Bu şekilde bir platformun meydana çıkması da bu platform üzerinde yer alan dijital hizmet uygulamalarının çok daha geniş bir kapsama sahip olmasına neden oluyor.

İnternet teknolojileri yaşanan bu gelişmelerin etkilerini internet altyapısını Türk eğitim sistemi içerisinde en etkin şekilde kullanan Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul sistemi ile öğrenci ve velilere ulaştırıyor. Günümüz Türkiye’sinde veliler, öğrencilerinin okul durumu hakkında bilgi alabilmek için internette yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ekranını ziyaret ediyor. Bu ekran üzerinden çocuklarının okullarındaki başarı durumu ve güncel genel eğitim durumu hakkında bilgi alabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden sadece dakikalar içerisinde çocuklarının güncel eğitim verilerinin ayrıntıları ile birlikte öğrenilebiliyor olması, öğrencilerin eğitim yaşamlarında gerekli olan veli atılımlarının da zamanında ve etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi sağlanıyor. Velilerin, çocuklarının okul durumu hakkında bilgi alabilmek için bilgisayar başında olma zorunluluğu da tamamen ortadan kalkarak mobil akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayarlar ile daha özgür bir pozisyona ulaşıyor.

Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde öğrencilerin okul kayıt ve öğrencilik bilgilerinin dışında güncel eğitim verilerini içeren bilgilendirmelere de yer vermektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sanal eğitim portalı ile birlikte öğrenciler, eğitim yaşamları içerisinde her zaman daha fazla başarıya ulaşabiliyor ve daha kaliteli bir eğitim yapısından yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. MEB e-Okul VBS ile veliler, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programı bilgisi, derslerine giren öğretmen bilgisi, sınav tarihleri bilgisi, şube ortalaması bilgisi, sözlü notları bilgisi ve sınav sonuçları bilgilerine ulaşabiliyor.