Gündem E-Okul üzerinde takdir teşekkür nasıl hesaplanır?

E-Okul üzerinde takdir teşekkür nasıl hesaplanır?

12.04.2018 - 15:20 | Son Güncellenme:

E-okul giriş sistemi ile takdir teşekkür hesaplamalarınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Tüm öğrenciler tarafından merak konusu olan takdir teşekkür hesaplama işlemlerini yapmak artık çok kolay. Ortaokul ve lise öğrencilerinin ağırlıklı puan ortalamasını ve alacağı başarı belgesini öğrenebilirsiniz.

E-Okul üzerinde takdir teşekkür nasıl hesaplanır


Takdir teşekkür hesaplama ile 4., 5., 6., 7. ve 8. sınıf ile tüm lise (9., 10., 11., 12. sınıf) öğrencilerinin ağırlıklı puan ortalamasını ve alacağı başarı belgesini öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

E okul takdir teşekkür hesaplama işlemlerini yapacak olan öğrenci ya da velilerin e-okul üzerinden giriş yapması ve giriş sonrasında kesinleşen ders notlarını öğrenmesi gerekir.
E- okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan not bilgisi seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz. Not bilgileri arasında öğrencinin yazılı ve sözlü sınav notları, performans proje ödevinden aldığı notlar ve ortalamalar yer almaktadır.

E- okul takdir teşekkür hesaplama işlemleri sayesinde tüm öğrenci ve veliler kolay bir şekilde karne döneminde alacakları belgeler hakkında önceden bilgi sahibi olabilir. Online olarak alınacak olan ders notları sayesinde e-okul takdir teşekkür hesaplama işlemleri de kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

Hesaplama işlemlerinde önemli olan bir detay tüm ders notlarının kesinleşmiş olmasıdır. Aksi halde notlarda yaşanacak olan değişiklikler sonrasında kişilerin hesaplama sonucuna göre gerçekteki bilgilerde farklılık olabilecektir. Bu açıdan kesinleşmiş ders notları üzerinden e- okul takdir teşekkür hesaplama işlemlerinin yapılması her zaman daha yararlı olacak ve kesin sonuca ulaşılmasını sağlayacaktır.

Takdir veya teşekkür alabilmek için öğrencinin zayıf dersi bulunmaması gerekir. Bunun için tüm derslerinizin ortalaması ortaokullar için geçer not olan 45 ve üzerinde, liseler için ise 50 ve üzerinde olmalıdır. Ağırlıklı ortalama demek, her bir ders notunun o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpılması sonucu bulunan değerlerin toplamının toplam ders saati sayısına bölünerek ortalama hesaplanması demektir. Bu şekilde dersler ortalamada ders saati kadar etkili olmaktadırlar.
Takdir teşekkür hesaplama işlemlerini yapacak olan öğrencilerin ilk olarak tüm ders notlarının kesinleşen notlarını toplaması ve çıkan toplam ders sayısına bölmesi gerekmektedir. Sonuç 0 ile 100 arasında değişen bir rakam olacaktır. Çıkan sonucun 85 ve üzerinde olması halinde öğrenciler karneleri ile birlikte de takdir belgesi almaya hak kazanacaktır. Ortalaması 85'ten düşük fakat 70'den büyük olan notlar için ise teşekkür belgesi verilecektir. Yapılacak olan hesaplamalar sonrasında belirtilen aralıklara göre takdir ya da teşekkür alınıp alınmayacağı kolayca öğrenilebilir. E-okul tarafından sunulan kolaylıklardan birisi olan takdir teşekkür hesaplama işlemleri sayesinde öğrenciler eğitim dönemlerinde en çok merak ettikleri soruların yanıtını da bulabilmektedir.