Gündem E-okul VBS 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında da önemli bir rol üstlenecek!

E-okul VBS 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında da önemli bir rol üstlenecek!

13.09.2016 - 11:22 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2016-2017 eğitim yılına hazırlandı. MEB’in 2015 yılında yenilediği yüzü ile daha geniş özellikler kazanan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, öğrencilere dair çok önemli bilgiler sunuyor. Veliler, velisi oldukları öğrencinin okuldaki başarı durumunu her eğitim döneminde olduğu gibi e-Okul üzerinden takip edebilecek.

E-okul VBS 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında da önemli bir rol üstlenecek

Eğitim alanındaki teknoloji odaklı çalışmaları ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğrencilere daha çağdaş ve daha gelişmiş bir yapıda eğitim verebiliyor. Türk eğitim sisteminde kullanılan internet altyapısı hem öğrencilere hem de velilere modern yapıda sunulan bir eğitim hizmetinden yararlanabilme şansı veriyor. Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitim veren ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında okuyan milyonlarca öğrencinin, öğrencilik bilgilerinin ve okul bilgilerinin işlenmesi esnasında yaşanabilen karmaşalar ve hatalardan doğan mağduriyetlerin giderilmesi, velilerin Türk eğitim sisteminde daha etkin rol üstlenmelerinin sağlanmaları ve öğrencilerin okul durumu takiplerinin gerektiği şekilde gerçekleştirilebilmesinin sağlanması gibi çeşitli amaçlar doğrultusunda bakanlık tarafından hizmete açılan bir uygulamadır. İnternete erişim sağlanabilen her yerden ücretsiz bir şekilde kullanılabilmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi kolay ve pratik kullanımı sayesinde toplum genelinde tüm veliler tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde hizmet veren e-Okul sistemi 2 aşamalı olarak faaliyet gösteriyor. Velilerin, internete erişim sağlayabildiği her yerden kolay bir şekilde çocuklarının okuldaki son durumuna ilişkin olarak güncel bilgileri alabilmesini sağlayan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki bilgilerin girişi sistemin ilk aşamasını oluşturan yönetim bilgi sistemi üzerinden öğretmen ve okul idarecileri tarafından gerçekleştiriliyor. Eğitim yılı içerisinde her eğitim günü sonunda öğretmen ve okul idarecileri tarafından internet ortamında yer alan ve görev sürelerinin başlangıcında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendilerine verilmiş olan kullanıcı adı ve kullanıcı şifresi ile giriş yapabildikleri yönetim bilgi sisteminden öğrencilerin güncel bilgilerini giriyor.

Haberin Devamı

Veliler ise internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğretmen ve okul idarecilerin, öğrencilere dair girdikleri en güncel eğitim bilgilerini takip edebilme şansına sahip olabiliyor. Öğrencilerin devamsızlık bilgisi, not bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programı bilgisi, aldığı dersler bilgisi, derslerine giren öğretmenler bilgisi, şube ortalaması bilgisi, sınav tarihleri bilgisi, sınav sonuçları bilgisi ve sözlü notları bilgisi gibi tüm eğitim verilerini görmek mümkün oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde veliler, çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile sisteme giriş gerçekleştirebiliyor.

Günümüz modern yüzyıl teknolojileri ile birlikte nerede olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilen velilerin, günlük yaşam koşturması içerisinde çocuğunun okuluna giderek, en son durumuna dair bilgi alabilmek için öğretmenleri ile görüşebilmek için vakit ayıramaması sorununun engellenebilmesi MEB’in e-Okul sistemi ile sağlanıyor. Öğrencilerin eğitim yaşamları içerisinde ihtiyaç duydukları veli desteği/takibi konusunda çok önemli fırsatlar sunan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi her eğitim yılında olduğu gibi 2016-2017 eğitim öğretim döneminde de velilerin, çocuklarının okul durumunun takibini pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmeleri konusunda en büyük yardımcıları olacak.