Eğitim E-okul VBS giriş şifresi!

E-okul VBS giriş şifresi!

25.06.2016 - 10:31 | Son Güncellenme:

Eğitim sürecinde dijitalleşme süreci artık büyük bir rol üstlenirken Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul VBS de eğitim içerisinde çok daha etkin bir şekilde bulunduruyor. Özellikle de akıllı teknolojiler ile çocuğunun okul durumu hakkında bilgi alabilmek Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi ile birlikte oldukça basit hale geliyor. Veliler çocuklarının tüm eğitim bilgilerine ve en güncel içeriklerle Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul veli bilgilendirme sistemi hizmeti aracılığıyla ulaşabiliyor.

E-okul VBS giriş şifresi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital hizmet anlayışı çerçevesinde eğitim alanında yakalanan ileri seviye ivme ile birlikte artık öğrenciler ve öğretmenler kadar velilerde eğitim içerisinde çok daha etkin bir şekilde rol üstlenebilme şansını yakalıyor. Türkiye’de ocak 2007 tarihinden bu yana kesintisiz olarak Türk eğitim sistemine hizmet vermeye devam eden Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte velilerin, öğrencilerin en güncel okul durumu ile ilgili olarak son derece pratik ve kolay bir şekilde bilgi alabilmesine olanak sağlıyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde elektronik ortam üzerinde veliler ve öğrenciler tarafından en sık kullanılan dijital hizmet uygulamalarından birisi olarak ön plana çıkan e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde öğrencilerin okuldaki en güncel not bilgilerinden, devamsızlık durum bilgilerine kadar her türlü eğitim donesi yer almaktadır.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve öğretmenlerin kullanımına açık olan iki ayrı bölüm içerir. VBS olarak anılan veli bilgilendirme sistemi, öğrencilerin durumlarının, devamsızlıklarının, notlarının, hal ve gidişatının, ders programlarının, sınavlardan aldıkları notların kısacası tüm durumlarıyla ilgili ayrıntılı bilgilerin, E-Okul sistemi aracılığıyla öğrenilmesini sağlıyor. Bu şekilde veliler, internet teknolojilerinin gündelik yaşantı içerisinde son derece aktif bir şekilde kendisine yer edindiği bugünlerde pratik bir şekilde çocuğunun okul durumu hakkında güncel olduğu kadar ayrıntılı bilgilere de internet erişimini sağlayabildiği her yerden öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de velilerin evde, işte ve hatta artık mobil akıllı cihazlar ile dışarıda iken de kolay bir şekilde çocuklarının okuldaki başarı durumu hakkında bilgi alabiliyor ve hatta çocuğunun o gün okula gidip gitmediğini o gün eğitim sonunda öğretmenler tarafından e-Okul yönetim bilgi sistemi üzerinden güncel olarak girilmesi sayesinde veli bilgilendirme sistemi üzerinden kontrol edebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu şekildeki oldukça geniş kapsamlı ve son derece interaktif sanal eğitim projesi e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden veliler geçtiğimiz Cuma günü kapanan okullarda dağıtılan ve öğrencilerin almış olduğu karne bilgisini de ellerindeki karne ile karşılaştırabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu gibi özellikleri ve avantajları dolayısı ile de veliler ve öğrenciler tarafından elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan e-Okul sistemine son derece yoğun şekilde giriş gerçekleştiriyor. Öğrencilerin en güncel eğitim durumuna ilişkin olarak not bilgisi, devamsızlık bilgisi ve karne bilgisi gibi bilgilerin alınabildiği Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi üzerinde veliler tarafından giriş işlemleri sadece öğrencinin T.C. kimlik numarası ile öğrencinin okul numarası bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Bu şekilde son derece pratik ve kolay bir şekilde en güncel öğrenci eğitim bilgilerinin yer aldığı Milli Eğiti Bakanlığı’nın elektronik eğitim portalı yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaktadır.