Gündem e Okul VBS girişi - e Okul ile takdir-teşekkür puan hesapla

e Okul VBS girişi - e Okul ile takdir-teşekkür puan hesapla

16.01.2018 - 10:37 | Son Güncellenme:

e okul sayfasına nasıl giriş yapılır? e okul ile takdir-teşekkür puanları nasıl hesaplanır? İşte milyonlarca öğrencinin heyecanla sorguladığı e-okul sisteminin detayları...

e Okul VBS girişi - e Okul ile takdir-teşekkür puan hesapla

e-Okul VBS, öğrenciler dışında velilerin de güncel olarak bilgi almasını sağlar. Veliler; öğrencilerin notlarını, devamsızlık bilgisini, pansiyon bilgilerini ve şube not ortalamasını kontrol edebilirler. Şube not ortalaması ve öğrencinin sınav notuna bakılarak, öğrencinin sınıf içindeki genel başarısı kıyaslanabilir. e-Okul üzerinden takdir-teşekkür işlemi ile dönem sonunda takdir ve teşekkür belgelerinden hangilerinin alınacağı görülebilir.


E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

e-OKUL SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR?

e-Okul sistemine giriş, eokulyd.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. Kullanıcılar giriş için; yönetim bilgi sistemi ve veli bilgilendirme sistemini kullanabilirler. Yönetim bilgi sisteminden, öğretmenler okuldan aldıkları şifreleri ile giriş yapabilir. Giriş yaptıktan sonra da öğrencilerin proje notlarını, sınav notlarını sisteme yükleyebilirler. Veli bilgilendirme sisteminden ise veliler ve öğrenciler, öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarasını kullanarak giriş yapabilirler.

E-OKUL İLE HANGİ BİLGİLERE ULAŞILABİLİR?

- Not bilgisi; Öğrencinin notları sisteme yüklendikten sonra, notlar görülebilir.
- Devamsızlık bilgisi Hangi günlerde okula gidilip gidilmediği güncel olarak takip edilebilir.
- Haftalık ders programı; Derslerin hangi günlerde olduğu ve hangi saat dilimlerinde olduğu görülebilir.
Bu bilgiler dışında; diploma puanı, okunan kitaplar, dönem sonunda alınan belgeler, pansiyon zaman çizelgesi, pansiyon yemek menüsü, pansiyon izin bilgisi ve pansiyon devamsızlık bilgisi de sorgulanabilir. Sorgulamaların yapılabilmesi için, sisteme giriş yapılması yeterlidir.

TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Birinci dönem sonunun yaklaşmasıyla, öğrenciler tarafından da takdir-teşekkür hesaplamasının nasıl yapıldığı sorgulanmaya başlandı. Öğrenciler, takdir-teşekkür hesaplama işlemlerini e-Okul üzerinden yapabilirler. Öğretmenler tarafından öğrencinin tüm ders notları sisteme girildikten sonra, yıl sonu başarı puanı kontrol edilir. Yıl sonu başarı puanı öğrencinin dönem sonunda alacağı belgeyi belirler.

Yıl sonu başarı puanı;
- 85,00 - 100 puan aralığında olanlar takdir belgesi,
- 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar da teşekkür belgesi almaya hak kazanır. Öğrenim süresi boyunca en az üç öğretim yılında takdir belgesi alan öğrencilere de üstün başarı belgesi verilir.