Gündem E-okul VBS girişi nasıl yapılır?

E-okul VBS girişi nasıl yapılır?

24.05.2018 - 14:55 | Son Güncellenme:

Vatandaşların en çok kullandığı sistemler arasında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca geliştirilen e-Okul sistemi geliyor. Bir yılda toplam 1,5 milyar kez giriş yapılan e-Okul sistemine giriş birçok kişi tarafından hala bilinmiyor. Vatandaşlar son zamanlarda e-Okul sistemini kullanmak için nasıl giriş yapıldığını araştırıyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi girişi nasıl yapılır bu konu hakkında biraz bilgi edinelim.

E-okul VBS girişi nasıl yapılır

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi Nasıl Yapılır

Haberin Devamı

Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında güncellenen e-Okul sistemi öğrenci ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir sistem haline getirildi. Eğitim alanında kolaylık sağlayan bu sistem öğrenciler hakkında bütün bilgilere sahip. Öğrenci, öğretmen ve yöneticiler sistemdeki bilgilerine, T.C kimlik numaraları ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlıyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi için öncelikle internete erişimi olan bir cihazdan "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmanız gerekir. Daha sonra karşınıza çıkacak olan anasayfada verilen bilgileri doğru yerlere eksiksiz şekilde doldurmanız gerekecektir. Doğru girdiğiniz bilgiler ardından sistem size ikinci sayfayı açacaktır. Bu sayfada öğrencinin kimlik ve eğitim bilgileri istenir. Bu bilgiler arasında nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf ve şube gibi bilgiler yer alıyor. Bunları da eksiksiz şekilde doldurduktan sonra son olarak karşınıza öğrenci fotoğrafları çıkıyor. Buradan da doğru fotoğrafı seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bilgileri eksiksiz doldurduğunuz takdirde sistemi giriş yapmış olacaksınız. Sistem içerisinde öğrencinin okula devam durumunu, sınav tarihlerini, sınav notlarını, okuduğu kitapları ve daha birçok bilgiyi öğrenme imkanınız vardır.

E-Okul Nedir

2007 yılının Ocak ayında vatandaşlara kullanıma açılmış olan e-Okul, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. İçerisinde bir öğrencinin okula başlayıp mezun olacağı sürece kadar olan tüm bilgiler yer almaktadır. E-Okul sistemi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmektedir. E-Okul sisteminde işlem yapanlar arasında Devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları yer almaktadır.

Yazarlar