Eğitim E-okul VBS ile ikinci dönem karnelerini öğrenin!

E-okul VBS ile ikinci dönem karnelerini öğrenin!

18.06.2016 - 11:33 | Son Güncellenme:

Ülkemizde öğrencilik yaşamını tümden değiştirecek bir sistem olarak geliştirilen E-Okul, daha iyi bir eğitim sağlayabilmenin en etkili katkı sağlayıcılarından biri durumundadır. Veli Bilgilendirme Sistemi gibi bir modülle, E-Okul aynı zamanda velilerinde öğrencilerin eğitim süreçleri içerisinde aktif şekilde yer alabilmelerini sağlıyor. Artık tüm veliler E-Okul sistemi üzerinden, öğrencilerinin tüm eğitim yaşamlarını denetleyebiliyorlar.

E-okul VBS ile ikinci dönem karnelerini öğrenin

Elektronik ortamın sağladığı eşsiz avantajlar, yaşamlarımıza yön vermeye ve sürekli olarak teknolojinin yaşamımızda daha fazla yer almasına neden oluyor. Son yüzyılın en verimli ve en etkili keşiflerinden biri olan internet, teknolojinin sürekli gelişmesine paralel olarak yaşamlarımızda vazgeçilmez bir konuma gelmiş durumda. Her alanda yaşamlarımızı etkileyen internet, eğitim sistemi ve okul hayatımız konusunda da çok aktif bir şekilde kullanılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılı başında kullanıma açılan E-Okul, bir öğrencinin ilkokula kayıt tarihinden başlayarak, son mezun olduğu okul gününe kadar olan tüm süreci içeren bir veri deposudur. E-Okul bir veri deposu olmaktan çok daha öte bir sistem olarak tasarlanmış olsa da, henüz bu verimlilikte kullanılamamaktadır.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve öğretmenlerin kullanımına açık olan iki ayrı bölüm içerir. VBS olarak anılan veli bilgilendirme sistemi, öğrencilerin durumlarının, devamsızlıklarının, notlarının, hal ve gidişatının, ders programlarının, sınavlardan aldıkları notların kısacası tüm durumlarıyla ilgili ayrıntılı bilgilerin, E-Okul sistemi aracılığıyla öğrenilmesini sağlıyor. Bu sayede öğrencilerin veliler tarafından da daha sıkı bir kontrol altında tutulması ve derslerinde bu oranda daha verimli sonuçların alınması amaçlanıyor.

İlerleyen aşamada E-Okul sistemi, öğrencilerin sağlık verilerinden, karakter özelliklerine, spor, sanatsal ve el becerilerine kadar her konuda genel bir takip sistemi olarak, hem okullar ve hem de veliler tarafından kullanılabilecek şekilde geliştirilmeye devam ediliyor. E-Okul her öğrencinin, tüm eğitim hayatını kapsayan bir genişlikle planlanıyor ve öğretim sisteminden öğrencilerin çok daha iyi bir şekilde faydalanmasını sağlayacak bir şekilde yapılandırılıyor. Tüm öğrencilerin eğitim yaşamlarına doğru bir şekilde yön verebilmeleri ve verimli bir eğitim süreci geçirebilmeleri amacıyla, geniş anlamda toplumsal faydalar oluşturan bir proje olan E-Okul, elektronik ortamın eşsiz faydalarının etkin bir şekilde kullanılabilmesiyle oluşabiliyor.

E-Okul sistemiyle geleceğin dünyasının donanımlı insanlarının oluşturulmasında birçok önemli katkının sağlanması bekleniyor. Bu doğrultuda sürdürülen çalışmalarla, sistemin daha verimli ve daha etkin şekilde kullanılması yönünde alt yapısal hazırlıkların hızlı bir şekilde yapılmasına neden oluyor. Eğitimin her açıdan daha çağdaş ve günümüz dünyasının gereklerine uygun şekilde yapılabilmesi amacıyla geliştirilen yeni sistemler arasında en verimli proje olan E-Okul, aynı zamanda öğrenci velilerinin de, öğrencinin eğitim sürecine daha fazla katkı sağlaması konusunda önemli bir rol oynuyor.

Veli bilgilendirme sistemi sayesinde, çocuklarının öğrencilik yaşamları ve eğitim süreçleriyle ilgili her türlü bilgiye kolaylıkla erişebilen veliler, müdahaleleri zamanında ve hızlı bir şekilde yaparak, öğrencilerin daha verimli ve disiplinli bir şekilde öğrenimlerine devam etmelerini sağlayabiliyor. Velilerin online olarak çocuklarını sürekli bir şekilde takip edebilmeleri, aynı zamanda yaşanan değişimleri anında ve zamanında fark ederek bu konuda çeşitli önlemler alabilmelerini sağlıyor. Çocuklarını sürekli okula gelerek değil de, istedikleri her yerden kontrol edebilen veliler, Onların daha iyi eğitilebilmelerinde aktif şekilde rol alabiliyorlar.