Eğitim E-okul sistemi ile hangi bilgilere erişebilirim?

E-okul sistemi ile hangi bilgilere erişebilirim?

18.07.2016 - 09:01 | Son Güncellenme:

E-okul sisteminin hayata geçmesinden sonra veliler öğrencilerine ait okul durumlarını kolaylıkla öğrenebiliyor. E-okul sistemi üzerinden öğrenciye ait ders notlarının yanı sıra devamsızlık bilgileri de yer almaktadır. E-okul sistemi üzerinden geçmiş döneme ait not bilgilerini öğrenmek de mümkündür.

E-okul sistemi ile hangi bilgilere erişebilirim

Günümüzde teknoloji oldukça ilerlemiş bir durumdadır. Teknolojinin bu denli ilerlediği bir zamanda yapabildiğimiz şeylerin sınırlaması oldukça genişlemiştir. Günden güne karşımıza çıkan yeni icat ve aletler sayesinde insan hayatı daha kolay bir hale gelmiştir. Teknoloji ile birlikte insan gücü kullanımı minimum seviyeye inmiş durumdadır. İnsan gücü yerine iş makineleri icat edilmiştir. Bu da hem insanlar üzerindeki yükü ve vakit kaybını ortadan kaldırmıştır. Bu kolaylıklardan bir tanesi de 3G bağlantılı cihazlarımız; cep telefonları, bilgisayarlar ve tabletler üzerinden bağlanabildiğimiz internet sistemidir. İnternet üzerinden birçok şey yapabilmekteyiz. İnternet üzerinde oluşturulmuş olan resmi uygulamalar sayesinde birçok işlemimizi herhangi bir yere gitmeden yapabilmemiz mümkündür. İnternet üzerinde bulunan birçok uygulamalardan biri de eğitim öğretim uygulamalarıdır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu bu çeşitli platformlar üzerinden eğitim öğretim takibi yapılabilir. Bu uygulamalar arasında öğrenci takibinin yapılabildiği bir uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamanın ismi E-Okul’dur.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul sistemi; bahsetmiş olduğumuz gibi öğrenci takibi yapılmasını sağlamaktadır. Öğrencilerin; ilk okul, orta okul ve lise düzeyinde bulunan öğrencilerin, bu uygulama üzerinden takibi yapılabilmektedir. Yazımızın devamında sizler için E-Okul sistemi hakkında detaylı bilgileri vermiş bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak bu bilgilere ulaşabilir, E-Okul sistemini kullanabilirsiniz.

E-Okul Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi ile 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi internet yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmektedir. Günümüzde veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi olmak üzere iki koldan işlemlere devam etmektedir. Veli bilgilendirme sistemi üzerindeki bilgilerden öğrenciler ve öğrenci velileri yararlanabilmektedir. E-Okul yönetim bilgi sistemine ise yalnızca okul yönetimi ve öğretmenlerin giriş izni bulunmaktadır. Veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenebileceğiniz bilgiler; öğrencinin devamsızlık bilgisi, ders içi durumunu belirleyen sözlü notlarını, ödev notları, yazılı notlarını, varsa öğrencinin nakil durumu ve ders programı gibi birçok bilgisine ulaşılabilmektedir.

Devamsızlık durumu takibi oldukça önemlidir. Günümüzde özürsüz yani izinsiz devamsızlık süresi 10 güne indirilmiştir. Yani öğrencinin izinsiz devamsızlık süresi 10 güne ulaştıysa, öğrenci okumuş olduğu eğitim öğretim yılını tekrar etmek zorunda kalacaktır. Veliler için bu durumu takip etmek oldukça yararlı olacaktır. Daha önceki yıllarda veliler ve öğrenciler, durumlarını öğrenebilmek için öğretmenler ile görüşme durumunda kalıyorlardı. Bunu her öğrencinin velisinin yaptığını düşünecek olursak oldukça kalabalık bir ortam aklımıza gelecektir. Artık öğrenilmek istenen bilgilere E-Okul veli bilgilendirme sistemi kullanılarak ulaşılabilmektedir. Bu uygulama hem veliler hem de öğretmenler için oldukça kolaylık sağlayan bir uygulama olmuştur. Yazımızda bahsetmiş olduğumuz gibi liseye girmek için yapılan sınavın sonuçları da bu sistem üzerinden açıklanmaktadır. Bu sınav TEOG sınavıdır. Sınav üzerinde aldığınız başarı notunuzu bu sistem üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz.