Gündem E-okul VBS ile öğrenci sınav notlarını anlık olarak öğrenebilirsiniz!

E-okul VBS ile öğrenci sınav notlarını anlık olarak öğrenebilirsiniz!

09.09.2016 - 08:23 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi velilere önemli kolaylık sağlıyor. Veliler artık internet erişimi olan her yerden MEB’in e-Okul ekranını kullanarak, çocuğunun okuldaki son durumuna ilişkin bilgi alabiliyor. Veliler, MEB e-Okul portalı üzerinden ara dönem ve yıl sonu karne bilgisini de görebiliyor.

E-okul VBS ile öğrenci sınav notlarını anlık olarak öğrenebilirsiniz

Türkiye’de eğitim sistemin daha modern ve daha gelişmiş bir yapıya kavuşturularak, öğrencilerin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi daha teknolojik standartlar içerisinde daha kaliteli bir şekilde eğitim alabilmelerinin sağlanması hedefleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye’de internet kullanım oranlarının her geçen gün yüksek oranlarda artış göstermeye başladığı 2000’li yılların ortalarından bu yana aktif şekilde Türk eğitim sistemi içerisinde internet altyapısına yer vermesi, bugün eğitim alanında çok daha modern bir hizmet yapısının oluşturulabilmesini sağlıyor. Özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet dünyasında eğitim alanı konusunda oluşturulan geniş kapsamlı hizmet ağı içerisinde çok önemli bir yapı taşı olan e-Okul sistemi günümüzde de eğitim dünyasında oldukça yoğun şekilde kullanılan başlıca dijital eğitim uygulamalarından birisi olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzde internet ortamı üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-Okul sistemi özellikle de velilerin, çocuklarının güncel okul durumuna ilişkin olarak çok daha koly ve çok daha hızlı bir şekilde bilgi alabilme şansına sahip olabilmelerini sağlıyor. Özellikle de her geçen gün daha da yoğun şekilde kullanılan ve artık yaşamın her noktasında sağlamakta olduğu önemli çözümleri ile kendisine yer edinen mobil akıllı cihazlar sayesinde nerede olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilen veliler, çocuklarının okul durumu hakkında bilgi almak istediklerinde de sadece internete erişim sağlayarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi portalını kullanabiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ocak 2007’de hizmete açılan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde Türkiye’deki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören ve görmüş milyonlarca öğrencinin kendisine özel bir eğitim sayfası bulunuyor. İçerisinde öğrenci fotoğrafı ve öğrenci okul bilgileri gibi genel eğitim bilgilerinin yer aldığı bu özel öğrenci sayfası içerisinde öğrencinin güncel eğitim dönemindeki tüm eğitim bilgilerine dair önemli bilgiler de yer alıyor. Özellikle de günümüzde veliler, internet ortamı üzerindeki Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden çocuklarının not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programı, aldığı ders bilgileri, sınav tarihleri, sınav sonuçları ve sözlü not bilgisi gibi bilgileri öğrenebiliyor. Öğrencilerin ve velilerin sadece dakikalar içerisinde tüm güncel eğitim bilgilerine ulaşabildiği e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde güncel bilgileri öğrenebilmek için öğrenci T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgilerinin girilmesi gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde yer alan milyonlarca öğrencinin güncel eğitim bilgilerine ilişkin dokümanlar her eğitim günü sonunda bakanlığı bu sanal eğitim ve bilgilendirme portalının okul idarecileri ve öğretmenler için hazırlanan yönetim bilgi sistemi ekranı üzerinden girişleri gerçekleştiriliyor. Böylelikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden velilerin sadece dakikalar içerisinde çocuklarının okuldaki genel eğitim durumu ile ilgili olarak güncel bilgilere ulaşabilmeleri sağlanıyor.