Eğitim E-Okul VBS ile yönetim bilgi sistemi giriş sayfası ortak mı?

E-Okul VBS ile yönetim bilgi sistemi giriş sayfası ortak mı?

03.03.2016 - 22:49 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi giriş sayfaları ortaktır ancak iki sayfanın da giriş seçeneklerinin farklı olduğunu unutmayın. Nasıl giriş yapacağınız haberimizde.

E-Okul VBS ile yönetim bilgi sistemi giriş sayfası ortak mı

E-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007-Ocak ayında kullanıma açılmış okul yönetimi ile ilgili bir bilgi sistemi yazılımıdır. Bu süreç öğrencinin okula kayıt olduğu tarih ile mezun olacağı tarihe kadar ki olan tüm süreci kapsamaktadır. Bu sistem ile öğrenciler kısa vadede sınav ya da proje ödevlerinden aldıkları puanları öğrenebilir iken, aynı zamanda devamsızlık sürelerinin ne kadar olduğu şeklinde de bilgilendirileceklerdir. Orta ve uzun vadelerde ise, öğrencilerin bedensel gelişim grafiklerinin sistemde bulunması, aşı kartlarının sisteme girilmesi vs gibi ilköğretim öğrencilerinin tüm iş ve işlemlerinin düzgün bir şekilde yapılabilmesi için detaylı ekranlar da sisteme dahil edilecektir.

Haberin Devamı





Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Ayrıca bu sistem yalnızca öğrenciler için değil aileler için büyük kolaylık sağlamakta, velilerin çocuklarının eğitim ile ilgili gelişmelerini yakından takip edebilmelerine olanak vermektedir. Bu şekilde daha doğru kaynaklardan çocukları ile ilgili bilgilere her zaman ve rahatlıkla ulaşabilmektedirler. Bu sisteme https://e-okul.meb.gov.tr/ adresinden ulaşabilirler. Adrese girmeleri halinde karşılarına çıkan ekrandaki gerekli alanları, Öğrenci T.C. Kimlik Numarası ve Öğrenci Okul Numarasının doldurulması halinde öğrenci bilgilerine kolaylıkla ulaşmak mümkündür.

Bu sistem de Milli Eğitim Bakanlığının duyuruları, sınav bilgileri, öğrenci bilgileri, devamsızlık bilgileri, not bilgileri, haftalık ders programı, sınav tarihleri, daha önceki dönemlerde almış olduğu belgeler nedir?, okuduğu kitaplar, davranış notları, yıl sonu notları, diploma puanları, okuldaki puanları ve tüm bilgilerine bu sistem üzerinden ulaşılabilmektedir. Bu da velilere, çocuklarının eğitimlerini daha yakından ve hızlı bir şekilde takip edebilmelerine olanak verir. Bu sebeple de aile doğru eğitimi çocuklarına vermeye çalışmaktadır.

Haberin Devamı


E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Nedir?
E-Okul sistemi veliye ve öğrenciye kolaylık sağladığı kadar, okulun yönetim kısmını oluşturan; öğretmenler, müdür ve müdür yardımcıları için de oldukça kolaylık sağlamaktadır. Bu sisteme öğrenciler ve veliler gibi giriş yapan öğretmen, müdür ve müdür yardımcıları; kolaylıkla not paylaşımlarını, duyuruları ve daha nice bunun gibi işlemleri kolaylıkla yapabilmekte ve öğrencilere daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşabilmektedirler. Öğretmen tarafından takip edilen bilgilerin dijital ortamda toplanmasına ve raporlanmasına olanak veren bir yapıdır.

Öğretmenler kendi e-Okul sayfalarına girdikten sonra öğrencilerin bilgilerine kolaylıkla ulaşırlar. Burada öğrencinin davranış notlarını, performans, proje ve görev notlarını görebilirler. E-Okul sistemi, daha hızlı ve düzenlidir. Aynı zamanda tüm bilgilerin şeffaflığı, öğrenci ve okul arasındaki güven duygusunun da gelişmesini sağlar. Bu bilgilerin sisteme girilmesi için https://e-okul.meb.gov.tr adlı adrese girmeniz takdirinde karşınıza çıkan ekranda Veli Bilgilendirme Sistemi ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemlerine Giriş bölümleri görülmektedir. Öğretmenlere ve yönetim kurumundakilerine verilen Kullanıcı Adı ve Şifre kısımlarının doldurulması halinde sisteme başarıyla giriş yapabilirsiniz. Böylelikle öğretmenler öğrencilerine ait bilgileri, doğru ve hızlı bir şekilde öğrencileri ile paylaşabilirler. Bu sayede öğrenci ve veliler eksiklerini ya da başarılarını hızlı bir şekilde gözlemleyebilmekte ve ona göre bir eğitim takviyesi yoluna gidebilmektedirler.