Eğitim E-okul VBS, not bilgisi sorgulama ve e-okul’da yeni dönem!

E-okul VBS, not bilgisi sorgulama ve e-okul’da yeni dönem!

29.09.2015 - 12:06 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve sistem hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-okul VBS, not bilgisi sorgulama ve e-okul’da yeni dönem

Dijital teknolojilerin günlük yaşamın her alanında sağlamakta olduğu önemli kolaylıklardan ve eni nesil fırsatlardan eğitim alanında da yararlanmak isteyen Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere ve velilere modern internet altyapısına sahip olan E-Okul sistemi ile hizmet veriyor. Türkiye’deki eğitim sistemindeki modernleşme hareketinin en önemli aşamalarından birisini oluşturan E-Okul sistemi iki aşamadan oluşan dijital bir eğitim projesi olarak oldukça önemli bir konuma sahiptir. Özellikle de her okul döneminde velilerin çok sık kullandığı bir dijital kamu hizmeti olarak ön plana çıkan E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin okuldaki en güncel eğitim durumları ile ilgili bilgilerin velilere akışını internet hızında gerçekleştirebilme fırsatı sunuyor olması nedeni ile son yıllarda çok daha büyük bir önem arz ediyor. Velilerin çocuklarının geçmiş veya güncel karne bilgisini dahi görebilme imkanına sahip olabildikleri E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin okul durumlarının düzgün biçimde takibinin yapılabilmesi açısından velilere oldukça önemli bir kolaylık sağlıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Son yıllarda hızla gelişen internet teknolojisi ile birlikte de internete bulunduğu her yerden erişebilme imkanına sahip olan veliler, işte veya evde gibi internete bağlantının mümkün olduğu her yerde çocuklarının okuldaki son durumları hakkında güncel bilgiler öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Özellikle de öğretmenlerin ve okul idarecilerinin günlük olarak E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğrencilerin bilgilerinin girişlerini dijital platform üzerindeki sanal eğitim portalı E-Okul sistemine giriyor olması, velilerin en güncel verilere veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile ulaşmasına olanak sağlıyor. Bu sebeple de günümüzde son derece sık bir şekilde kullanılan başlıca online kamu hizmetlerinden birisi olarak öne çıkan E-Okul sistemi tüm Türkiye’deki ilk ve ortaöğretim kurumlarını kapsayan merkezi ve sanal bir eğitim portalıdır. Böylelikle veliler artık şehir dışında olsalar da veya okula gitmelerine gerek kalmadan her yerden çocuklarının güncel eğitim verilerini internet kolaylığında öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Öğretmenler, genel olarak öğrencilerin not bilgisi, karne bilgisi, sınav tarihleri, sözlü notları, sınav tarihleri gibi bilgilerin girişlerini yapıyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde okul idarecileri öğrenci dosyası hazırlıyor ve düzenliyor, öğrenci fotoğraf girişi yapıyor ve güncelliyor, haftalık ders programlarını düzenliyor, derslerin öğretmen bilgilerini giriyor, başarı belgelerini ve karne bilgisini hazırlıyor, günlük olarak devamsızlık bilgisi girişlerini gerçekleştiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ise öğretmenler ve okul idarecileri tarafından, bakanlığın kendilerine görev sürelerinin başlangıcında vermiş oldukları kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

E-Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi kısmında gerçekleştirilmekte olunan öğrencilerin okuldaki durumları hakkındaki ayrıntılar ise veliler tarafından E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasında öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile birlikte kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Modern yüzyılda kamu alanlarında internetin daha aktif biçimde kullanılmasında en büyük etkenlerden birisi olarak örnek teşkil eden online hizmetlere imza atan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemi, gelişmiş dünya ülkelerinden örnek alınan son derece geniş kapsama sahip olan merkezi bir eğitim sistemidir. Dijital platform üzerinde velilerin rahatlıkla kullanabilecekleri pratik bir kullanımı bulunan E-Okul sistemi sayesinde Türkiye’de artık öğrenci dosyalarında yaşanan sorunların büyük ölçüde önüne geçilebilmesi sağlanabildiği gibi velilerin okuldaki eğitim işlemlerinin yanı sıra çocuklarının okuldaki en güncel eğitim durumları hakkında bilgi alımları oldukça pratik bir hale geliyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile not bilgisi, karne bilgisi, devamsızlık bilgisi ve diğer tip öğrenci bilgileri internet kolaylığında takip edilebiliyor.