Gündem E-okul VBS şifresini nasıl edinebilirim?

E-okul VBS şifresini nasıl edinebilirim?

15.05.2016 - 11:12 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi ile veliler rahata kavuştu. E-okul sayesinde öğrencilere ait bilgiler daha kolay elde edilebilmektedir. Öğrenciye ait E-okul sistemini okul yönetimi yönetmektedir.

E-okul VBS şifresini nasıl edinebilirim

İnternet hayatımıza gireli aslında çok uzun yıllar olmadı ama internetin hayatımıza girmesiyle beraber hayatımıza internetle alakalı olarak birçok yenilik girdi. İnternet üzerinden sosyal medya uygulamaları, sosyal paylaşım siteleri ve daha birçok uygulama ve site internetin hayatımıza girmesiyle birlikte bizim de hayatımıza girdi. İnternetin geçmişinin bu kadar eskiye dayanmadığını göz önünde bulundurarak internette inanılmaz hızlı bir gelişimin olduğu da yadsınamaz. Şöyle somutlayacak olursak, bugün yirmi yaşında olan bir kişi doğduğunda bu dünyada internet yoktu. Bugünse internet çığır açmış durumda. Her sene yeni bir uygulama, her sene yeni siteler hayatımıza giriyor. Bundan yirmi sene henüz varlığı dahi olmayan şey internet hızla gelişmiştir. Yalnızca keyif için internet kullanılmamaktadır elbette. İnternetin sosyal hayatımızda da sağladığı birçok fayda bulunmaktadır. Devlette belli programlar üretmiş ve ürettiği programlar ile vatandaşını memnun etmeyi başarmıştır. Devletin uygulamaya sokmuş olduğu birçok program bulunmaktadır. ÖSYM, e-devlet, e-okul gibi. Bunların her biri daha önceden devlet kurumlarında gerçekleştirilen işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Elektronik ortamda gerçekleştirmesini sağladığından dolayı da hem vatandaşın hem de devletin işini kolaylaştırmaktadır. Vatandaş birçok evrakla ıvır zıvırla uğraşmak zorunda kalmamakta, devlette işini daha rahat bir şekilde yapabilmektedir.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-okul da devlet kurumları arasında yer alan okullar için büyük bir avantajdır. E-okul hayatımıza gireli uzun yıllar olmamıştır. E-okul hayatımıza ortalama 10 sene olmuştur. 2006 yılında hayatımıza giren e-okul sistemi ilk çıktığında çok küçük kapsamlıyken zamanla ideolojileri içinde olan her şeyi sistemine eklemiştir. E-okul sistemine öğretmen öğrenci ile ilgili bütün işleri yapabilmiştir. Öğrenci not durumu, öğrenci devamsızlık durumu e okulda görünen veriler arasındadır. Aynı şekilde e okul proje ve performans, sözlü notların görünmesine olanak tanımıştır. E-okul üzerinden öğretmen öğrencinin üç notunu girdiğinde; e okul otomatik olarak ortalamayı alarak öğrenci notunu vermektedir. Öğrenci not ortalaması yine e okul tarafından hesaplanmaktadır ve öğrenci not ortalamasını otomatik olarak hesaplayan e okul karneyi de otomatik olarak vermektedir. Karne ile her hangi bir belge verilecekse bu belge için gerekli olan not da otomatiktir ve takdir veya teşekkür otomatik olarak verilmektedir. Bu avantajlar sayesinde öğretmenlerin, okul müdür ve yardımcıların işi oldukça kolaylaşmıştır. Sonuç olarak teknoloji çağındayız ve elle karne doldurulması bu devirde ne kadar normal. Elbette e-okul sistemi gibi bir sistemin olması bir gereklilikti.

Haberin Devamı

E-okul sistemi yalnızca öğretmen, müdür ve müdür yardımcılarının işine yaramaz. Öğrenciler ve veliler için de büyük bir avantajdır. Eskiden veliler öğrencilerinin not durumlarını, devamsızlıklarını öğrenmek için okula gelirlerdi. Ancak e okul sistemi sayesinde öğrencisinin not durumunu ve devamsızlığını internet üzerinden öğrenebilir. Öğrenci de aynı şekilde e okul üzerinden not durumunu öğrenebilir.