Gündem E-okul sistemi ile öğrenci okul durumunu online takip edin!

E-okul sistemi ile öğrenci okul durumunu online takip edin!

26.09.2016 - 09:15 | Son Güncellenme:

E Okul sistemi ilk öğretim ve orta öğretim öğrenci velilerinin öğrencilerinin dersleri hakkında bilgi alabildiği online sistemlerden biridir. e Okul sistemine öğrencinizin T.C. kimlik numarası okul numarası ve bazı kişisel bilgilerini doldurarak giriş yapabilirsiniz. Bu e Okul sistemi sayesinde okula gitmenize gerek kalmadan basit bir şekilde öğrenciniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

E-okul sistemi ile öğrenci okul durumunu online takip edin

Yoğun çalışma hayatı hepimizin ortak sorunu olarak göz önünde bulunmaktadır. Gerek kişisel ihtiyaçlarımız olsun gerek aile aktivitelerimiz olsun her bakımdan yoğun iş hayatı bizleri engellemektedir. Engelledikleri arasında bulunan en büyük sorunlardan biri de çocuklarımıza olan ilgi ve alakamız olarak bilinmektedir. Çünkü çocuklarımızın bizden fazla vakit geçirmiş olduğu başka bir yer olan okullar veliler tarafından çoğu zaman dikkate alınmamaktadır. Çünkü yoğun iş hayatı çocuklara veya okullarına olan ilgi ve alakayı azaltmaktadır. Ancak bu soruna çözüm olarak yine imdadımıza tüm dünyada aktif olarak kullanılan iletişim ve haberleşme aracı olan internet sistemi gelmektedir.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet sistemi sayesinde hemen her yerden istediğimiz resmi işlemlerimizi gerçekleştirme imkanına sahibiz çünkü internet ağı ülkeler arası bağlantı kurma yada işlem yapma imkanını dahi insanlara sunmaktadır. Bu işlemlerin içine dahil olan bir başka işlem ise e Okul sistemidir. e Okul sistemi ülkemizde kullanılan resmi işlemlerden biridir. e Okul sistemi iş yoğunluğu sebebi yada farklı sebepler yüzünden çocuklarının dersleri ve okulları ile ilgilenemeyen velilerin kullanmış olduğu sistemlerden biridir. e Okul sistemi ilk öğretimden lise son sınıfa kadar eğitim öğretim gören tüm öğrencileri kapsamaktadır. ilk öğretim 1. Sınıftan itibaren tüm öğrencilere devletimiz e Okul hesabını aktif hale getirmektedir. Gerek veliler gerek öğrencinin kendisi okul numarasını ve T.C. kimlik numarasını ilgili kısımlara yazması halinde e Devlet sistemine giriş yapabilmektedir. e Okul sistemine giriş yaparken güvenlik amaçlı olarak öğrencinin sınıfı, aile sıra no, cilt no, doğum günü gibi kişisel bilgiler sorularak bu aşama sonucunda e Okul sistemine giriş yapılmasına izin verilmektedir. e Okul sistemine giriş yaptıktan sonra gerek öğrencinin geçmiş yıllara ait bilgilerini gerek güncel bilgilerini öğrenme imkanına sahipsiniz. Bu bilgilerden kastımız ise sınav notları, devamsızlık bilgileri, almış olduğu belgelerin bilgileri, yıl sonu notları gibi daha bir çok öğrencinize ait olan bilgileri öğrenme imkanına sahipsiniz. e Okul sistemi bu sebeple çok kullanışlı olduğunu ilk günden itibaren velilere kanıtlamıştır.

Haberin Devamı

Ülkemiz vatandaşı olan ve bu ülke kapsamında eğitim öğretim gören tüm ilk öğretim ve lise çağı öğrencileri e Okul hizmetinden yararlanmaktadır. Yoğun iş hayatı veya farklı sebepler ile çocuklarının okul hayatları hakkında bilgi sahibi olamayan veliler e Okul sistemine internet üzerinden giriş yaparak çocuklarının dersleri ve okul hayatı hakkındaki tüm bilgilere sahip olabilmektedirler. Sizde çocuğunuzun okul hayatı hakkında okula gitmeden detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız e Okul sistemine internet üzerinden giriş yapmanız yeterli olacaktır.