Gündem E-okul VBS üzerinden TEOG sonuçları öğrenilebiliyor!

E-okul VBS üzerinden TEOG sonuçları öğrenilebiliyor!

23.11.2016 - 09:59 | Son Güncellenme:

Türk eğitim sistemi içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından internette e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi faaliyete geçirildi. Vatandaşlar artık çocuklarının okuldaki son durumuna ilişkin bilgileri internet üzerinde e-Okul VBS üzerinden alabilme şansına sahip olabiliyor. MEB e-Okul VBS üzerinden öğrencilerin okul bilgilerini öğrenebilmeleri ve güncel eğitim başarılarının takip edilebilmesi mümkün oluyor.

E-okul VBS üzerinden TEOG sonuçları öğrenilebiliyor

Türkiye’de eğitim alanında son yıllarda oldukça etkin ve yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın 21.yüzyıl dünyasına uygun standartlarda eğitim hizmetlerinin öğrencilere ve velilere sunulabilmesi amacı ile internet ortamı üzerinde hizmet açmış olduğu oldukça geniş kapsamlı pek çok dijital eğitim uygulaması bulunuyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde elektronik platform üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılmış olan dijital eğitim uygulamalarından birisi olarak e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ön plana çıkıyor. Ocak 2007’den bu yana Türk eğitim sistemi içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olunan bu sanal eğitim bilgilendirme uygulaması Türk eğitim sisteminde çok önemli bir yere sahiptir.





Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle de Türkiye’de her yeni eğitim öğretim senesinin başlangıcından sonuna kadar hem öğrenciler hem de velileri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olunan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile birlikte artık öğrencilerin eğitim bilgilerinin sanal ortama taşınabilmesi sağlanıyor. Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet göstermekte olan her bir ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumunda eğitim alan milyonlarca öğrencinin, tüm öğrencilik bilgileri ve güncel eğitim bilgiler MEB e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi aracılığı ile elektronik platform üzerine taşınıyor. Özellikle de günümüzün hızla gelişen 21.yüzyıl teknolojileri sayesinde yaşamının her alanında elektronik ortam erişimini gerçekleştirebilmekte olan velilerin, çocuklarının okul durumu takiplerini çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Çünkü Türkiye’de günlük yaşam koşturması içerisinde çocuğunun okul durumu ile pek fazla ilgilenebileceği vakit ayırmakta zorlanan ve bu sebep ile de çocuğunun okuluna giderek, derslerine giren tüm öğretmenleri ile görüşme gerçekleştirerek, en son başarı durumuna ilişkin olarak bilgi alabilme şansına sahip olamıyordu. Ancak günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık veliler, internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi portalını kullanarak, çocuklarının okuldaki başarı durumuna ilişkin olarak bilgi alabilme şansına sahip olabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi içerisinde ilköğretim 1.sınıfa kaydı alınan bir öğrencinin ortaöğretim kademesinde 12.sınıf mezuniyetine kadar olan tüm eğitim süreci kapsam içerisine alınıyor.

Bu çerçevede de elektronik platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, aldığı dersler, derslerine giren öğretmen bilgileri, haftalık ders programı, sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları, şube ortalaması ve başarı belgesi bilgisi gibi güncel eğitim verilerine ulaşılabiliyor. Bu çerçevede de internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile aracılığında güvenli giriş gerçekleştirilebiliyor.