Gündem E-Okul karne notları nasıl öğrenilir?

E-Okul karne notları nasıl öğrenilir?

16.01.2017 - 09:30 | Son Güncellenme:

Karnelerin alımına az bir zaman kala öğrencileri büyük bir telaş sarmış durumda. Karne notlarını merak eden öğrenciler E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden istediği bilgiye ulaşabilirler. E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve karne durumu hakkında detaylı bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

E-Okul karne notları nasıl öğrenilir

Milli Eğitim Bakanlığı, gerek çağın gerekliliklerine ayak uydurmak, gerekse de veli ve öğrencilere daha hızlı, kolay ve güvenli bir hizmet olanağı sunmak için bilgi iletişimi ve teknolojilerinden yararlanarak öğrencinin okula ilk kaybolduğu andan, mezun olduğu zamana kadar eğitim hayatına dair bilgilerin saklanıp paylaşıldığı elektronik sistem olan e-okul veli bilgilendirme sistemini geliştirmiştir. Öğrenciler ve veliler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan bir sistem olan e-okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) üzerinden birçok bilgiye erişebilirler. Öğrencinin ders kayırları, sınav kayıtları, sınav giriş bilgileri, sınav yerleri ,sınav tarihleri, sınav sonuçları, devamsızlık bilgileri, davranış notları gibi birçok bilgi veli bilgilendirme sistemi üzerinden paylaşılmaktadır. Öğrenci, bu sistem üzerinden karne durumunu bile önceden girebilir. Bu sistem sayesinde veli, çocuğunun okul durumunu daha yakından takip edebilir.


Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Üzerinden Öğrenebileceğiniz Bilgiler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından web tabanlı yazılımlar ile desteklenerek geliştirilen e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrencinin okula kayıtlandığı zamandan itibaren ilk ve orta öğretim eğitimlerini bitirene kadar okul hayatına ait olan tüm bilgileri görebilir, bunları kolay, güvenli ve hızlı yoldan paylaşabilirler. Karne notu bilgilerini karne zamanından önce görebilirler.

E-okul VBS yani veli bilgilendirme sistemi üzerinden eğer veli öğrencisinin naklini başka bir yere, başka bir okula aldırmışsa ve bu nakil işlemlerini takip etmek istiyorsa bunu e-okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) üzerinden yapabilir. Velisi olunan öğrencinin haberli ya da habersiz olarak yaptığı özürlü ya da özürsüz olan tüm devamsızlıklar görülebilir. Yazılı ya da sözlü olarak yapılan tüm derslerin notlarını, sınav sonuçlarını ve öğretmenlerin dersler için girdiği sözlü notlarını görebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-OKUL UYGULAMASI NASIL YÜKLENİR, KİMLER KULLANABİLİR, NASIL KULLANILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından web tabanlı yazılımlar ile desteklenerek geliştirilen e-okul veli bilgilendirme sistemine öğrenciler de öğretmenler de veliler de kişisel bilgisayarlar ve laptoplar üzerinden erişim sağlamaktadır. E-okul sistemine ayrıca tabletler ve mobil uygulama aracılığı ile de ulaşılabilir.Akıllı telefonlar genellikle IOS ya da Android işletim sistemlerine sahiplerdir. Yani e-okul'un mobil uygulamalar için indirilen uygulamasına apple store ve google play store'dan ulaşılabilir. Uygulamanın kurulumu telefonunuza indirdiğinizden itibaren otomatik olarak başlayacaktır. Daha sonra ise istenilen gerekli kişisel bilgileri girdikten sonra sisteme erişebilirsiniz ve istediğiniz bilgilere erişebilirsiniz.

E-OKUL ÜZERİNDEN SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLEBİLİR?

Öğrenci ya da velilerin e-okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) üzerinden ders kayıtlarını, sınav kayıtlarını, sınav giriş bilgilerini , sınav yerlerini, sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını, devamsızlık bilgilerini, davranış notlarını öğrenirken yapmaları gereken şey ister web ortamından isterse de telefondan indirdiği uygulamadan Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yaparak orada Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası (T.C. Kimlik Numarası) ile giriş yapmak. Sistemin kendisine yönelttiği bazı güvenlik ve gizlilik sorularını da cevaplayarak sisteme güvenli biçimde giriş yapmış olacaktır. Sisteme bu şekilde güvenli giriş yapılmasının ardından öğrenci kendisi hakkında ya da veli öğrencisi hakkında pek çok bilgiye çok hızlı yoldan ulaşabilecektir. E-okul veli bilgilendirme sistemine https://e-okul.meb.gov.tr/ adresinden erişebilirsiniz.