Eğitim E-Okul Veli Bilgi Sistemi Ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi İle Not Ve Devamsızlık Bilgileri

E-Okul Veli Bilgi Sistemi Ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi İle Not Ve Devamsızlık Bilgileri

26.06.2015 - 11:08 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile okul bilgilerine ve karne bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi hakkında daha detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgi Sistemi Ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi İle Not Ve Devamsızlık Bilgileri

Günümüzde internetin bu kadar gelişmesinden sonra internet uygulamaları da gelişmiştir. Vatandaşlar bu internet uygulamalarına giriş yaparak işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı da gelişen internet teknolojisine ayak uydurarak 2007 yılında E-Okul sisteminin devreye sokmuştur. E-Okul sistemi öğrencilerin öğrenim bilgilerinin internet ortamında bulunduğu bir sistemdir. Veliler ve öğrenciler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerine ulaşabilmektedir. E-Okul sisteminin kullanım şekli çok basit ve pratiktir. E-Okul sistemi velilere ve öğrencilerin farklı bir şekilde öğretmen ve yöneticilerinde farklı bir şekilde girebildiği bir sistemdir. Yani E-Okul sistemi iki farklı bölümden oluşmaktadır. Velilerin ve öğrencilerin giriş yapabildiği sistem E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte öğretmenlerin ve yöneticilerin giriş yapabildiği E-Okul yönetim bilgi sistemi E-Okul sisteminde yer almaktadır.

Haberin Devamı

Veliler ve öğrenciler E-Okul veli bilgilendirme sistemine E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranına bazı bilgileri girerek giriş yapabilirler. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrenciler için ana sayfada duyurular ve haberler yer almaktadır. Öğrenciler bu bölümde okul ile ilgili duyurulara ve haberlere ulaşabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde ayrıca öğrencilerin okul bilgileri de yer almaktadır. Yani veliler ve öğrenciler bu bölüme giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerine ulaşabilmektedir. Veliler artık bu sistem sayesinde okula gitmeden öğrencileri hakkında internet üzerinden bilgi sahibi olabilmektedir. E-Okul sisteminin bir diğer bölümü de E-Okul yönetim bilgi sistemidir. Bu bölüme okul idarecileri ve öğretmenler giriş yapabilmektedir. Öğretmenler ve okul idarecileri bu bölüme E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş bölümüne bazı bilgileri girerek giriş yapabilirler. Okul idarecileri bu bölüme giriş yaparak idari işlemleri artık internet üzerinden halledebilmektedir. Öğretmenler de bu bölüme giriş yaparak okulda okuyan öğrencilerin öğrenim bilgilerini sisteme girmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca E-Okul sisteminin mobil uygulamasını da geliştirmiştir. Vatandaşlar bu mobil uygulamayı cep telefonlarına indirerek giriş yapabilirler.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bölümlerinden birisi olan yönetim bilgi sistemi öğretmenler ve yöneticiler için geliştirilmiş bir sistemdir. Bu sistem kurulduktan sonra okul idarecilerinin işleri çok kolaylaşmıştır. Okul idarecileri bu sisteme giriş yaparak öğrencinin çoğu okul işlemlerini internet üzerinden yapabilmektedir. Yöneticiler bu sistem ile birlikte öğrencinin nakil işlemlerini, kayıt yenileme işlemlerini, kayıt silme işlemlerini kolaylıkla yapabilmektedir. Öğretmenler ise bu sisteme giriş yaparak öğrencinin okul bilgilerini sisteme girmelidir. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencinin devamsızlık bilgisini, not kartı, sınav tarihi, sınav sonuçları, proje ödevi hakkında bilgileri sisteme girmelidir. Öğretmenler ve yöneticiler bu bölüme E-Okul sisteminin ana sayfasında bulunan E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş ekranına kullanıcı adı ve şifrelerini girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek giriş yapabilir.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise öğrenciler ve veliler için geliştirilmiş olan E-Okul veli bilgilendirme sistemidir. Öğrenci ve veliler bu sisteme girerek öğrencinin okul bilgilerine internet üzerinden ulaşabilir. Bu sistemde öğrencinin devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, not kartı, karne notu, dönem ödevi hakkında bilgiler ve proje ödevi hakkında bilgiler yer almaktadır. Veliler ve öğrenciler bu sisteme girerek bu bilgilere rahatlıkla ulaşabilirler. E-Okul veli bilgilendirme sistemine E-Okul sisteminin ana sayfasında bulunan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranına öğrencinin okul numarası ve T.C. kimlik numarasını girdikten sonra güvenlik kodunu da gerekli yere girerek sisteme giriş yapabilirler.