Eğitim E-Okul veli bilgilendirme sisteminden not bilgisi sorgulama burada!

E-Okul veli bilgilendirme sisteminden not bilgisi sorgulama burada!

07.01.2016 - 23:51 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemini kullanarak öğrencinizin sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Böylelikle öğrenmek istediğiniz not bilgilerine kolaylıkla erişebilirsiniz. Nasıl giriş yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sisteminden not bilgisi sorgulama burada

Günümüz modern çağında eğitim sistemi içerisinde dijital teknolojilerin kullanımı oldukça önemli bir zorunluluk haline gelirken Türkiye’de eğitim sisteminde modernizasyon çalışmaları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet teknolojileri aktif olarak kullanılıyor. Özellikle günümüzün modern teknolojik cihaz ve sistemlerinin yanı sıra dijital hizmet yapısını da temel alan oldukça geniş kapsamlı ve modern eğitim projeleri geliştirmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan dijital eğitim portalı E-Okul sistemi ile birlikte artık öğrencilerin ve velilerin eğitimde çok daha çağdaş ve modern koşullardan yararlanabilmesi sağlanabiliyor. Günümüzde velilerin çocuklarının okuldaki güncel durumuna ilişkin olarak ayrıntılı ve güncel bilgiler alabilmesi için hizmet veren Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi son yıllarda veliler tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital hizmet uygulamaları ile birlikte eğitimde modernizasyon çalışmaları tümü hızıyla devam ediyor. Özellikle de çocukların eğitim yaşamları boyunca daha yüksek başarılara ulaşabilmek için ihtiyaç duydukları veli desteğini en aktif şekilde alabilmeleri amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından velileri eğitimde daha aktif biçimde bulunduracak sanal eğitim projesi E-Okul veli bilgilendirme sistemi aktif olarak kullanılıyor. Öğrencilerin notlarından, karnelerine ve hatta güncel duyurulara kadar her tür eğitim verisinin velilere ulaştırılmasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde yer alan E-Okul sistemi aktif olarak kullanılıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu modern eğitim sistemi yapısı kapsamında veliler E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde çocuklarının en güncel devamsızlık bilgisi, not bilgisi ve sınav tarihleri gibi eğitim yaşamında önemli etkileri bulunan eğitim verilerini ayrıntılı olarak görebiliyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisi sayesinde internete bulunduğu her yerden son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlayabilmekte olan velilerin modern yaşamın getirileri dolayısıyla çocuklarının okul durumuna ilişkin bilgi alabilmek için okula gidememesinin yaratacağı olumsuz etkilerin önüne geçilebilmesine yardımcı oluyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde veliler not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, haftalık ders programı, derslerine giren öğretmen bilgileri, aldığı dersler, başarı belgesi bilgisi ve şube ortalaması gibi son derece önemli eğitim verilerinin en güncel ve en ayrıntılı dökümlerini görebilme şansına sahip olabiliyor. Velilerin internet üzerinde yer alan bu E-Okul web sayfası üzerinden çocuklarının en güncel okul durumu bilgilerini görüntüleyebilmelerine yardımcı olan bu sisteme güncel eğitim verilerinin girişi E-Okul yönetim bilgi sistemi üzerinden öğretmen ve okul idarecileri tarafından gerçekleştiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimde modernizasyon çalışmaları kapsamında geliştirmiş olduğu bu sanal eğitim projesi merkezi bir sistem olması nedeni ile veliler artık internete erişim sağlayabildiği her yerden çocuklarının okuldaki durumuna ilişkin olarak güncel bilgileri alabilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde veliler tarafından çocukların devamsızlık durumu ve hatta karnesinin kontrolünü yapabilmek amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi web portalı üzerinden TEOG sınav sonuçları açıklamaları ve TEOG puanları da kolay bir şekilde görüntülenebiliyor. Üstelik velilerin internete erişim sağlayabildikleri her yerden kullanabildikleri E-Okul sisteminin veli bilgilendirme sistemine e-okul.meb.gov.tr adresinde bulunan veli giriş bölümünde ‘öğrencinin T.C. kimlik numarası’ ve ‘öğrencinin okul numarası’ bilgilerini girmeleri, sisteme giriş yapabilmeleri için yeterli oluyor.