Eğitim E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

09.02.2016 - 22:57 | Son Güncellenme:

Okulların tekrar açılmasıyla birlikte öğrenciler, veliler ve öğretmenler E-Okul sistemini tekrar kullanmaya başladılar. Öğretmenlerin bilgileri girdiği veli ve öğrencilerin bu bilgilere ulaştığı sistemlere nereden nasıl gireceğinizin bilgisi haberimizde.

E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır

Eğitimde yapılan pek çok alanda kullanılmaya başlanan teknolojik gelişmelerin sonucunda gerçekleştirilen ilerleme sayesinde eğitimde ki kalite artış göstermektedir. Çeşitli alanlardaki gelişmelerle ülkemizin her geçen gün ilerleme kaydettiği ülkemizde artık bazı ufak tefek işlemleri halletmek daha da kolaylaşmıştır. Modern yüzyılda gerçekleştirilen yenilikleri her türlü alanda rahatça kullanmaya başlayan vatandaşlar olarak bizler çok daha kısa bir şekilde işlemlerimizi yapmayı başarabiliriz. Sağlık, sosyal, eğitim gibi alanlarda kendini daima ilerletmeyi başarmıştır. Ancak eğitim alanında ki olan gelişmeler ile hem öğrenciler hem de öğretmenler büyük kolaylık bulmuşlardır. Eğitim döneminin de 8 Şubat Pazartesi başlamasıyla beraber yeniden eğitim alanındaki bir gelişme tekrardan kullanıma devam etmiştir.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.





Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan e-okul sistemi ile öğrenciler ve öğretmenler hatta ve hatta veliler aktif bir şekilde kullanmaktadır. Çünkü artık ülkemizde çalışan anne baba sayısı oldukça fazladır. Maddi açıdan yetersiz gelen gelirlerden dolayı vatandaşlar eğitim almasalar dahi bayanlar iş hayatına çok çeşitli alanlarda çalışmaya başlamışlardır. Durum böyle olunca çocuklarının okul durumu açısında bilgilendirme yapılan okuldaki toplantılara, ara karne verilme günlerine aileler katılım sağlayamayabilir.

Çünkü hafta içi ve mesai saatleri içerisinde yapılan bu toplantılar ailelerin de çalışma saati olduğu için katılım yapılamaz. Dolayısıyla da bizler veliler olarak öğrencimizin durumu hakkında bilgi alamayız. Ancak gelişen teknolojik sistemlerle artık bizlerin öğrencimizin okul içerisinde ki sınavlarda yapmış olduğu puanı, başarıyı ya da okula gitmediği devamsızlık yaptığı günleri kolaylıkla takip edebiliriz. Tüm Türkiye’deki ilk ve orta dereceli 2. Kademe eğitim kurumlarında okuyan milyonlarca öğrenciyi kapsamına alan ve dijital dünyada merkezi bir eğitim sistemi oluşturmuştur. Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu bu sistem ile artık aileler çocukları hakkında okuldaki her türlü bilgi hakkında bilgi sahibi edinebileceklerdir. Böylece aileler çocuklarıyla her zaman ilgilenebilecekler. Aile okul ve öğrenci bir bütündür. Bu üç ilişki çocuğun gelişimi ve okumaya olan isteğini arttırır. Bu ve bunlara benzeyen sebeplerle geliştirilen e-okul sistemi ile üç kavram arasında ki ilgi daha da pekişmektedir. Aileler çocukların gözetimini üzerlerinde tutarak okul ile ilişkilerini kontrol edebilirler.

Haberin Devamı


İster evde ister işte isterseler de yolda bu sistemden kolayca yararlanabilirler. Çünkü internete bağlanılabilen her türlü ortamda sizler de öğrenciniz hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu sistemden yararlanabilmek için ihtiyacınızın olan ilk şey çocuğunuzun T.C. kimlik numarasıdır. Ardından öğrencinizin okul numarasını ve ekranda ki güvenlik kodunu sisteme giriniz. Bu ilk aşama olarak geçerlidir. Sonrasında ise sizlerin karşısına bir başka ekran çıkacaktır. Güvenlik için daha detaylı iki soru sizlere sorulacaktır. Velisi bulunduğunuz öğrencinizin kimlik bilgilerinden sorulanları sistemi girip fotoğraf seçimini de yaptıktan sonra kolay bir şekilde e-okula giriş yapmış olacaksınız.

Haberin Devamı

Bu e-okul sistemi aracılığı ile çok kolay bir şekilde ve de okula gitmeden çoğunuzu takip edebilir onun eğitim hayatını da görebilirsiniz. Üstelik bunun için yapmanız gereken tek şey internete erişiminizi sağlamak. Akıllı telefonlara ya da tabletlere sahip insanlar iseniz e okul uygulamasını indirerek her seferinde giriş yapmaktansa bir kez giriş yaparak her seferinde bu sistemden kolayca yararlanabilirsiniz. Öğretmenlerde öğrencilerin notun bu siteye yazarak sınavlarda almış oldukları notları sizler hemen öğrenebilirsiniz. Karne niteliği taşıdığı için bu sistem öğrenciler tarafından da oldukça aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Hafta sonu hafta içi dahil olmak üzere bu e-okul sistemi günün her saati her saniyesi vatandaşlara hizmet vermektedir.