Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemine girişi! E-okul öğrenci girişi!

E-okul veli bilgilendirme sistemine girişi! E-okul öğrenci girişi!

08.04.2016 - 09:42 | Son Güncellenme:

E-okul gerek okul yönetiminin gerekse velilerin aktif olarak kullandığı yardımcı bir araçtır. E-okul sayesinde öğrencilerin okul durumları güncel olarak öğrenilebilir. E-okul ile ilgili daha fazla bilgi yazımızda yer almaktadır.

E-okul veli bilgilendirme sistemine girişi E-okul öğrenci girişi

Ocak ayının 2007 senesinde kullanılmaya başlanan e- okul sistemi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim (MEBBİS) proje kapsamı ile açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Herhangi bir öğrencinin okul kaydı yaptırması ile mezuniyetine kadar kayda alınmış bütün öğrenci bilgilerini içermekte olan bir sistemdir. E- okul sistemi Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmeye devam etmektedir.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Anaokullarında, ortaöğretim kurumlarında, devlet ve özel okullarında ve de özel eğitim kurumlarında e- okul sistemi kullanılmaktadır. E- okul sisteminde duyurular kısmında; Öğretmenler ya da okul yönetiminin öğrencilere ya da velilere ulaştırmak istediği duyurular bulunmaktadır. Ders programı kısmında; derslere giren öğretmenlerin bilgisi ve dersin başlama ve bitiş saatleri bulunmaktadır. Devamsızlık Bilgileri kısmında; Öğrencilerin dönem içerisinde devamsızlıklarını belirten kısımdır. Not Bilgileri kısmında; Öğrencinin dönem içerisinde aldıkları not, proje gibi aldıkları puanlar bu kısımdan görülmektedir. Sınav ve Proje Bilgileri kısmında ise; öğrencilerin derslerden hangi tarihte sınav olacaklarını belirten ve aldıkları projeleri hangi gün de teslim edeceğini belirten kısımdır. E-okul sistemine giriş yapmak istiyor iseniz Öğrenci ve öğretmenler için ayrı giriş sistemi bulunmaktadır. E- okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmanız için arama motoruna e- okul veli bilgilendirme sistemini aratması gerekmektedir daha sonra yapacağı diğer adım ise sisteme giriş yapması için öğrencinin TC. kimlik numarası ile öğrencinin okul numarasını doğru ve eksiksiz yazmanız gerekmektedir daha sonra güvenlik kodu olan kısıma dört haneli olan güvenlik kodunu yazmanız gerekmektedir. Öğrenci numarası okula kayıt yaptırdığı ilk gün öğrenciye verilmekte olan numaradır. Her öğrencinin kesinlikle bir öğrenci numarası bulunmaktadır. E- okul sistemine giriş yapmak isteyen bir öğrenci mutlaka öğrenci okul numarasını bilmesi gerekmektedir aksi taktirde e- okul sistemine giriş yapamaz. E- okul sisteminde çeşitli işlemler yapılmaktadır. Bu işlemler; not girişleri, öğrenci kaydı, devamsızlık işlemleri, nakil işlemler, merkezi olarak yapılmakta olan sınavların yani TEOG ve DPY-B gibi sınavların tercihleri ve başvuruları gibi işlemler, haftalık olarak ders programı girişleri, belge işlemleri yani taktir belgesi, onur belgesi ve teşekkür belgesi gibi işlemler, alınan belgeler, şube yazılı ortalamaları, e- karne, duyurular ve de modül olarak bilgi girişleri gibi sunucular sisteme girilmektedir. Veliler için çocuklarını diledikleri gibi sınav ve notlarını kolay ve hızlı bir şekilde takip etmeleri için açılmış olan e- okul veli bilgilendirme sistemi velilerin beğenisini kısa sürede toplamıştır. Bu sistemde veliler öğrencilerinin devamsızlıklarını, notlarını, ders programlarını, öğrencinin davranış notlarını, sınav tarihlerini ve okul ile ilgili herhangi bir duyurularını bu sistem içerisinde takip etme şansı yakalamışlardır. Veliler sisteme diledikleri gibi girip çocuklarının notları vb. gibi işlemlerini okula gitmeden internet yardımı ile vakitlerini almadan hızlı bir şekilde öğrenebilirler.