Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş! E-okul yönetim bilgi sistemine giriş!

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş! E-okul yönetim bilgi sistemine giriş!

18.04.2016 - 10:26 | Son Güncellenme:

E-okul ilköğretim ve lise düzeyindeki öğrencilerin not ve devamsızlık gibi bir çok bilgilerinin internet üzerinden paylaşıldığı sistemdir. E-okul giriş işlemleri öğretmenler içiin ayrı olup veliler için de ayrıdır. E-okul sisteminin nasıl kullanıldığını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş E-okul yönetim bilgi sistemine giriş

Bu yazımızda sizlere e-okul sistemi hakkında bilgi vereceğiz. E-okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının ocak ayından itibaren kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımı olarak yer almaktadır. Burada bir öğrencinin okula kaydından başlayıp ta ki mezuniyetine kadar olan bütün bilgilerin süreci yer alacaktır. E-okul sistemi kapsamında bu zamana kadar e-okul modülüne bütün resmi ve özel ilköğretim okulları özel eğitim okulları ve anaokulları giriş yapmaktadır. Daha sonrasında ise ortaöğretim kurumları da sisteme dahil edilmiştir. Bu zaman itibariyle öğrencinin okula kaydını resminin sisteme işlenmesi diğer dosya bilgilerini, nakil alma-nakil verme işlemlerini, devamsızlık takibini, devamsızlık girişini, okutulacak derslerin ve dersi okuyarak olan öğretmenin bilgileri, okulun ders programı hakkında bilgi verilmektedir. Daha sonrasında ise gelişim raporu işlemleri ve en son olarak da sınav tarihleri, sınav sonuçları yine e-okul sistemi üzerinden öğrenilmektedir. Çok kısa bir vadede öğrencilerin projeden ve sınavlardan almış olduğu notların sisteme işlenmektedir. Daha sonrasında ise öğrenciye karne verilmesi ve teşekkür ve takdir belgesi verilmesi gibi işlemlerde yine e-okul sistemi ekranları üzerinden devreye girecektir.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve Yönetim Bilgi Sistemi olarak adlandırılmakta olan e-okul sistemi günümüzde artık öğrencilerin işlemini kolaylaştırmış diyebiliriz. Devletimizin bizlere sunmuş olduğu hizmet çerçevesinde artık günümüzde sunulmakta olan e-okul sistemi sayesinde veliler öğrencileri hakkında internetin olduğu her yerde çok kısa bir süre içerisinde ve çok basit bir şekilde bilgi sahibi olabileceklerdir. Bizler vatandaşlar olarak internet erişimli sağladığımız zaman her şekilde işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. Artık internet üzerinden online bir şekilde devam etmekte olan bu çalışmalardan her vatandaşlarımız yararlanabilmektedir. Gereken teori ile beraber artık uzun kuyruklarda beklemenize ihtiyaç yoktur. İnternet üzerinden online bir şekilde işlemlerinizi çok daha basit ve çok daha kısa bir zaman içerisinde pratik bir şekilde gerçekleştirme şansına sahipsiniz. Aynı zamanda e-okul sistemi üzerinden yapılmakta olan işlemlerin sayısı oldukça fazladır. İnternet sistemini kullanarak yapılmakta olan işlemlerin ilerleyen günlerde sayısının arttırılması ile beraber vatandaşlarımızla işlemlere çok büyük ilgi göstermektedir. e-okul sistemi günümüzde gerçekten çok yoğun ilgi görmektedir. Artık velilerde e-okul Veli bilgilendirme ve yönetim sistemi sayesinde sisteme giriş yaparak öğrencilere hakkında en ayrıntılı bilgiye dahil sahip olabileceklerdir. Öğrencilerin TC kimlik numaralarını ve okul numaraları sayesinde ve günümüzde bazı değişiklikler ile beraber diğer bazı kimlik bilgilerinin öğrenilmesi şartı ile sisteme çok kolay bir şekilde giriş yapabileceklerdir. Sizlere e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yaptıktan sonra öğrencinizin eğitim durumu hakkında bütün bilgilere sahip olabilirsiniz. E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak öğrenciniz hakkında öğrenmek istediğiniz en ayrıntılı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Bu sayede velilerde çocukları hakkında, onların performansları hakkında her konuda bilgiye sahip olacaklardır.