Gündem E-Okul veli bilgilendirme sistemi

E-Okul veli bilgilendirme sistemi

21.10.2016 - 09:45 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi bu dönem içerisinde kullanılmaya başlandı. İlk sınavların başlamasına yakın not girişlerinin yapılacak olduğu E-Okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi üzerinden öğrenciler ve veliler hizmet alabilir.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi

Uzun yıllardır hizmet veren E-Okul yepyeni güncel sistemiyle bu dönemde sınırsız bilgilendirme hizmetine sahiptir. Gerçekleştirilen pek çok işlemi içerisinde barındıran bu e-okul sisteminin kullanıcı çoktur. Kullanıcılarından biri de okullarda eğitmenlik yapan öğretmenler ve okul idarecileridir. Öğrenciye ait tüm bilgileri içerisinde barındıran bu sistem oldukça önemlidir. Çünkü bu e-okul sistemi sayesinde vatandaşlar hızlı bir şekilde yayılmakta olan bu alana giriş yapmaya başlamışlardır. Öğrencilerin yapacak olduğu çeşitli çalışmalar vardır.

Haberin Devamı


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Okul içerisinde yapılan ödevler, performans notları, okula gelinmeyen günler ve de daha pek çok bilgi e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi üzerine kaydedilir. Bu şekilde öğrencinin karnesi oluşturulur. Karne bilgileri de bu sayfanın not kısmının ve de diğer kısımların tek bir kağıda sığdırılmış halidir. Bu şekilde yapılan düzenlemeler ile karneleri oluşturulur. Yani artık öğrenciler karne bilgilerine internet üzerinden de ulaşabilirler. Notlar girildiği anda kontrol ederek sınavda kaç aldıklarını kolayca öğrenebilirler. Aynı zamanda yapılan bu çalışmalardan sonra da öğrencilerin yapacak olduğu işlem bu sisteme giriş yapmaktır. E-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemine karne dağıtılmadan hemen önceki hafta giriş yasaklanır. Öğrencilerin bu sisteme o zaman diliminde girişi yoktur. Öğretmenler de son iki güne kadar E-Okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemine giriş yapabilirler. Ardından da artık karneleri öğrencilere teslim ederler. Kısaca E-Okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi içerisinde karne bilgilerini taşıdığı için oldukça önemlidir. Her öğrenci de kısa bir zamanda bu sisteme girişlerini tamamlayabilirler.

Haberin Devamı

E-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sisteminin veli bilgilendirme kısmı da diğer öğrencilere verilen sistemle aynı şekilde gerçekleşir. E-okula giriş yapmak isteyen veliler de aynı öğrenci girişi olarak sisteme erişimlerini sağlayabilirler. Veliler de öğrencilerinin okulda olan durumlarını merak edebilirler. Pek çok veli de öğrenci takibi için bu sistemi kullanmaktadır. Okula gidip öğretmenler ile konuşacak zaman ayıramadıkları için en azından e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi üzerinden gereken bilgilere kısa sürede ulaşabilirler. Bu sayede öğrencilerinin eğitim hayatını da düzenli bir şekilde kontrol etmiş olurlar. Bu kontrol de öğrencilerin sorumluluk alma bilincini uyandırdığı için baskı yapılmadığı müddetçe olumlu sonuçlar meydana getirir. Çocuklar için önemli olan şey okulu ciddiye almaktır. İlk önce bu hassasiyeti gösteren çocukların derse olan verimi daha iyi olur. Ülkemizde yapılan en son anketlere göre de çocuğun derslere verdiği önemde ailenin okula ilgili olması büyük pay sahibidir. Bu nedenle öğrencilerin velileri de E-Okul sistemini hızlı bir şekilde kullanmaya başlamıştır.