Gündem E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir?

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir?

28.09.2017 - 09:07 | Son Güncellenme:

E-Okul sisteminde öğrencilerin ders notları, devamsızlık bilgisi, gibi bilgiler bulunur. Veliler, E-Okul sayesinde öğrencilerinin durumlarını istedikleri zaman kontrol edebilirler. E-Okul’a nasıl girilir? E-Okul’da hangi bilgiler yer alır?

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir

E-Okul sisteminde öğrencilerin birinci sınıftan on ikinci sınıfa kadar olan pek çok bilgisi yer alır. Öğretmenler E-Okul’u kullanarak not girişlerini yaparlar. Veliler ise sistemden bu notlara ulaşabilirler. Böylece öğrencinin durumunu güncel olarak takip etme imkanı bulurlar. Sistem ile şube sınav ortalaması, haftalık ders programı. nakil durumu gibi bilgilere ulaşılabilir. Öğrencilerin dönem sonunda merak ettikleri takdir-teşekkür hesaplama işlemi de E-Okul ile yapılabilir.

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ! ()

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

E-OKUL’A NASIL GİRİLİR?

E-Okul sistemine giriş, e-okul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. E-Okul’a giriş için ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ ve ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ olarak iki giriş seçeneği yer alır. Öğretmenler ve okul idarecileri ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ ile veliler ve öğrenciler de ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ ile giriş yaparlar. Öğretmenler giriş için, okul tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifresini kullanır. Veliler ve öğrenciler de öğrenci okul numarası ve T.C. kimlik numarası ile E-Okul’a girebilir. Bunun dışında giriş işlemi için E-Okul mobil uygulaması da kullanılabilir.

Haberin Devamı

E-OKUL’DA HANGİ BİLGİLER YER ALIR?

E-Okul sistemine giriş yapılarak veliler tarafından ulaşılabilecek bilgiler şunlardır;

- Sınav tarihleri

- Alınan belgeler

- Okunan kitaplar

- Yıl sonu notları

- Davranış notları

- Haftalık ders programı

- Devamsızlık bilgisi

- Şubenin yazılı ortalamaları

- Diploma puanı

- Nakil durumu

- Sınav bilgileri

- Pansiyon devamsızlık bilgisi

- Pansiyon izin bilgileri

- Pansiyon yemek menüsü

- Pansiyon zaman çizelgesi

Bu bilgiler dışında, E-Okul ile takdir-teşekkür hesaplaması yapılarak öğrencinin dönem sonunda hangi belgeyi alabileceği de görülebilir. Hesaplamanın yapılabilmesi için sisteme tüm ders notları girilmiş olmalıdır. Ders notları girildikten sonra, öğrencinin yıl sonu başarı puanına bakılır. Yıl sonu başarı puanı öğrencinin hangi belgeyi alacağını belirler. 70,00 - 84,99 puan aralığında olan öğrenci teşekkür belgesi, 85,00 - 100 puan aralığında olan öğrenci de takdir belgesi almaya hak kazanır. Üç yıl üst üste takdir belgesi alan öğrencilere başarılarından dolayı, üstün başarı belgesi verilir.

MEB 2017 - 2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM TAKVİMİ

MEB 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı takvimine göre; 18 Eylül’de başlayan birinci dönem, 19 Ocak 2018’de sona erecek. Yarıyıl tatili 22 Ocak - 2 Şubat 2018 aralığında olacak. 5 Şubat’ta başlayacak ikinci dönem, 8 Haziran’da son bulacak.