Gündem E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir? Takdir-teşekkür hesaplama...

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir? Takdir-teşekkür hesaplama...

05.12.2017 - 11:08 | Son Güncellenme:

E-Okul; öğrencilerin ders notları, devamsızlık gibi bilgilerinin bulunduğu bir sistemdir. E-Okul ile VBS ile öğrencilerin durumları güncel olarak görülebilir. E-Okul VBS girişi nasıl yapılır? E-Okul üzerinden hangi bilgilere ulaşılabilir?

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir Takdir-teşekkür hesaplama...

E-Okul, öğretmenler ve veliler için avantajlar sağlar. Öğretmenler, öğrencilerin ders notlarını sisteme girerler. Veliler öğrencilerin notlarını takip edebilir, haftalık ders programlarını görebilirler. E-Okul’da bulunan şube not ortalaması ile öğrencinin notu karşılaştırılarak genel durum hakkında bilgi edinilebilir. Bunlar dışında, takdir-teşekkür hesaplama işlemi ile dönem sonunda hangi belgenin alınacağı öğrenilebilir.

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul’a giriş, e-okul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. Giriş için; Veli Bilgilendirme Sistemi ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi seçenekleri bulunur. E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’nden öğretmenler okuldan aldıkları şifreyle giriş yapabilir. Veli Bilgilendirme Sistemi’nden de öğrenciler ve veliler, öğrenci T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapabilir.

E-OKUL’DA HANGİ BİLGİLER BULUNUR?

Haftalık ders programı: Ders programına göre hangi günlerde hangi derslerin olduğu görülebilir.
Not bilgisi: Öğrencilerin başarı durumu güncel olarak bu bölümden takip edilebilir. Sınavlardan, sözlülerden, ödevlerden alınan puanlar öğretmenler tarafından sisteme girildikten sonra görülebilir.
Devamsızlık bilgisi: Öğrencinin hangi gün okula gittiği hangi gün gitmediği bilgisine ulaşılabilir. Bunun dışında geç kalma durumları da bu bölümden görülebilir.
Sınav tarihleri: Sınav takvimleri belli olduktan sonra, bu bölümde yayınlanır. Öğrenciler ve veliler sınav programının takibini yapabilir.
Bu bilgiler dışında; alınan belgeler, diploma puanı, okunan kitaplar, nakil durumu, pansiyon zaman çizelgesi, pansiyon yemek menüsü, pansiyon devamsızlık bilgisi, pansiyon izin bilgileri gibi bilgilere de E-Okul ile ulaşılabilir.

Haberin Devamı

E-OKUL İLE TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Dönem sonlarında öğrenciler tarafından merak edilen takdir-teşekkür hesaplamaları E-Okul ile yapılabilir. Takdir-teşekkür hesaplamasının yapılabilmesi için, öğrencinin tüm ders notlarının sisteme girilmiş olması gerekir. Öğrencinin takdir-teşekkür belgesi alacağını yıl sonu başarı puanı belirler. Yıl sonu başarı puanı; 85,00 - 100 puan aralığında olanlar takdir belgesi, 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar da teşekkür belgesi alırlar.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı yarıyıl tatili, 22 Ocak - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. İkinci dönem, 5 Şubat’ta başlayacak. 18 Eylül’de başlayan eğitim ve öğretim yılı 8 Haziran’da son bulacak.