Gündem E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi(VBS) girişi nasıl yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi(VBS) girişi nasıl yapılır?

11.06.2018 - 11:35 | Son Güncellenme:

E-okul; öğrencilerin ders notlarından haftalık ders programlarına, aldıkları belgelerden sınav tarihlerine kadar birçok bilgiyi barındıran bir hizmettir. Veliler de e-okul aracılığıyla çocuklarının bilgilerine veya notlarına kısa sürede ulaşabilir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi(VBS) girişi nasıl yapılır

E-okul VBS aracılığıyla veliler, çocuklarının/öğrencilerinin notlarını öğrenebilmelerinin dışında devamsızlıklarını, sınav tarihlerini, davranış notlarını öğrenebilir; çocuklarını doğrudan ilgilendiren TEOG, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı gibi önemli duyurulara ulaşabilir. Ayrıca öğrencilerinin devamsızlık, sınav notları gibi bilgilerine günlük ve hızlı bir şekilde erişebilir.

Haberin Devamı

E-OKUL VELI· BI·LGI·LENDI·RME SI·STEMI· HAKKINDA DETAYLAR I·C¸I·N TIKLAYINIZ!

VBS'YE GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-okul uygulamasına girdiğinizde karşınıza iki sistem sistem çıkar. Soldaki "E-Okul Bilgi Yönetim Sistemi", sağdaki "Veli Bilgilendirme Sistemi"dir. Yönetim Bilgi Sistemi, okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin uygulamaya giriş yaptıkları paneldir. Veli bilgilendirme Sistemi'ne giriş için yukarıdan aşağıya sırasıyla ekranda görülen güvenlik rakamları, öğrencinin kimlik numarası ve okul numarası yazılır, "Giriş" düğmesine tıklanır. Veli Bilgilendirme Sistemi, bilgilerin doğruluğu onaylandıktan sonra teyit için öğrencinin okuduğu şube, nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, doğum günü/ayı gibi ekstra bilgiler ve öğrencinin fotoğrafının belirlenmesini ister. Girilen bilgilerin ve seçilen fotoğrafın doğruluğundan sonra sisteme giriş yapılmış olur.

VBS İLE HANGİ BİLGİLERE ULAŞILABİLİR?

Veli bilgilendirme Sistemi öğrenci hakkındaki bilgilere hızlı, güncel ve online şekilde ulaşma imkanı sunar. Uygulamayla erişilebilecek bilgiler şunlardır:
Sınav bilgileri
Öğrencinin devamsızlık bilgileri
Not bilgileri
Haftalık ders programı
Sınav tarihleri
Aldığı belgeler
Okuduğu kitaplar
Davranış notları
Diploma puanı
Yıl sonu notları
Nakil durumu (varsa)
Şube yazılı ortalamaları
Pansiyon zaman çizelgesi (yatılı öğrenciyse)
Pansiyon yemek listesi (yatılı öğrenciyse)
Pansiyon devamsızlık bilgileri (yatılı öğrenciyse)
Pansiyon izin bilgileri (yatılı öğrenciyse)
Sağlıkla ilgili fiziksel uygunluk karnesi
Öğrenciyi ilgilendiren duyurular
Yukarıdaki bilgilere ilave olarak Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencinin geçmiş yıllara ait notlarına ulaşılabilir.

TAKDİR, TEŞEKKÜR HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle tüm derslerin not verme işleminin öğretmenler tarafından sonuçlandırılması gerekmektedir. Takdir veya teşekkür belgesinin belirlenmesinde temel ölçü dönem sonu not ortalamasıdır. Dönem sonu not ortalaması hesaplanırken şu yol izlenir:

Her dersin not ortalaması, o dersin haftalık ders saatiyle çarpılır. Bu sonuç, o dersin ağırlık notunu verir.
Tüm derslerin ağırlık notları toplanır.
Tüm derslerin haftalık ders saatleri toplanır.
Tüm derslerin ağırlık notlarının toplamı, derslerin haftalık ders saatlerinin toplamına bölünür.
Elde edilen sonuç, 70.00 ile 84.99 arasında ise öğrenci teşekkür, 85 ve üzerinde ise takdir belgesini almaya hak kazanmış olur.

Takdir ve teşekkür belgesinin kazanılmasında öğrencinin 50.00'dan düşük notunun olmaması ön şarttır. Öğrenci puan şartına bağlı kalmaksızın "Onur Belgesi" almaya hak kazanbilir. Belgenin verilmesinde kurulun kriterleri, öğrencinin davranışları, okul içi ve dışı faaliyetlerdeki durumu etkili olur.