Eğitim E-Okul Veli Bilgilendirme İle Öğrencilerin E-Okul Bilgilerini Öğrenebilirsiniz

E-Okul Veli Bilgilendirme İle Öğrencilerin E-Okul Bilgilerini Öğrenebilirsiniz

24.04.2015 - 09:40 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır ve E Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında ayrıntılı bilgileri haberimizden bulabilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme İle Öğrencilerin E-Okul Bilgilerini Öğrenebilirsiniz

Milli Eğitim Bakanlığı velilerin öğrencilerini daha yakından takip edebilmesi için E-Okul sistemini geliştirmiştir. Son zamanlarda ülkemizde artan internet kullanımından dolayı çoğu kurumlar interneti çok üst düzeyde kullanmaktadır. Gelişen internet teknolojisini kullanan kurumlardan bir tanesi de Milli Eğitim Bakanlığıdır. Milli Eğitim Bakanlığı internet üzerinden velilerin okuyan öğrencileri hakkında daha fazla ve kolay bir şekilde bilgi alabilmesi için e-okul sistemini geliştirmiştir. E-Okul sistemi öğrencilerin okul bilgilerinin online olarak bulundurduğu bir sistemdir. Veliler e-okul sistemine girerek öğrencileri hakkında çoğu bilgiye rahatlıkla ulaşabilirler. E-Okul sistemi kurulduktan sonra veliler internet üzerinden okuyan öğrenciler hakkında okul bilgilerine ulaşabilmektedir. Bu sayede veliler okula gitmeden öğrencilerin hangi sınavdan hangi notu aldığını, hangi gün okula gidip gitmediğini rahatlıkla öğrenebilmektedir. E-Okul sistemi Türkiye de bulunan tüm resmi ve özel okullarda okuyan öğrencilerin bilgilerini içeren bir sistemdir.

Haberin Devamı

E-Okul sistemi 2 bölümden oluşmaktadır. Öğrencileri ve velilerin girebildiği e-okul veli bilgilendirme sisteminde öğrencilerin bilgileri yer almaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin okul hayatlarında geçirdikleri tüm bilgileri içermektedir. Başlıca öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları, not kartı ve dönem ödevi hakkında bilgiler gibi bilgileri içermektedir. Veliler bu sisteme girerek öğrencileri hakkında bilgileri rahatlıkla öğrenebilirler. E-Okul sisteminde bulunan diğer bölüm ise yönetim bilgi sistemidir. Yönetim bilgi sistemi sadece öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin girebildiği bir sistemdir. Öğretmenler bu sisteme öğrencilerin okul bilgilerini girmektedir. Öğretmenlerin girdiği bilgiler başlıca öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları ve not kartı gibi bilgilerdir. E-Okul yönetim bilgi sistemine okul idarecileri de girebilmektedir. Yöneticiler bu sistem sayesinde öğrencilerin nakil işlemlerini, kayıt yenileme ve kayıt silme gibi işlemleri internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilmektedir. E-Okul sistemine internet olan her yerden kolaylıkla erişebilirsiniz. Son zamanlarda artan akıllı telefon kullanımı sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı E-Okulun mobil uygulamasını da geliştirmiştir. Telefonlarınıza e-okul sisteminin mobil uygulamasını indirerek akıllı telefonlarınızdan da girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bir parçası olan veli bilgilendirme sistemi veliler ve öğrencileri için geliştirilmiştir. Öğrenciler bu sisteme girerek sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını not kartı bilgilerine ulaşabilirler. E-Okul veli bilgilendirme sistemi daha çok veliler için geliştirilmiş bir sistemidir. Velilerin öğrencilerini daha kolay ve daha sıkı takip edebilmesi için geliştirilmiş bir sistemdir. Veliler e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak öğrencileri hakkında devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, not kartı, dönem ödevi hakkında bilgileri ulaşabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilmek için ilk olarak e-okulun internet sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Sayfanın üst tarafında bulunan e-okul veli bilgilendirme giriş ekranına öğrencinin bazı bilgilerini girerek giriş yapabilirsiniz. Öğrencinin T.C. kimlik numarasını ve öğrencinin okul numarasını sisteme girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz ve öğrenciniz hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise yönetim bilgi sistemidir. Bu sisteme sadece Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler ve yöneticiler girebilmektedir. Yöneticiler bu sistem sayesinde öğrencilerin kayıt yenileme, kayıt silme, nakil işlemlerini internet üzerinden kolaylıkla yapabilmektedir. Öğretmenler ise bu sisteme öğrencilerinin okul bilgilerini girmesi gerekmektedir. Öğretmenler sisteme öğrencinin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları ve sınav tarihlerini, not kartını, proje ödevi hakkında bilgileri girmesi gerekmektedir. Öğretmenler ve yöneticiler bu sisteme e-okulun internet sitesinden giriş yapabilmektedir. E-Okulun ana sayfasında bulunan yönetim bilgi sistemi giriş ekranına Milli Eğitim Bakanlığından aldıkları kullanıcı adı ve şifreyi girerek giriş yapabilirler.

Yazarlar