Eğitim E-Okul veli bilgilendirme sistemi not bilgisi öğrenme

E-Okul veli bilgilendirme sistemi not bilgisi öğrenme

25.03.2015 - 12:15 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sayesinde öğrenciler ve velilier not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilmektedirler. E-Okul sistemine nasıl giriş yapılır? E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında tüm detayları haberimizde derledik..

E-Okul veli bilgilendirme sistemi not bilgisi öğrenme

Modern dünyada artık teknolojinin yaşam içerisinde kendisine çok daha etkin bir şekilde yer buluyor olması çok daha pratik ve kaliteli çözümlerden yararlanabilme imkanı sunuyor. Günümüz modern çağında son derece yoğun şekilde kullanılmakta olan yeni nesil teknolojilerden de yararlanarak Milli Eğitim Bakanlığı gelişen internet teknolojisini çok daha aktif bir şekilde kullanılıyor. Gelişen internet teknolojisinin sunmakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte artık internet üzerinde öğrenci, öğretmen ve veli ilişkilerinin çok daha kuvvetli ve çok daha güncel olması yönünde etkileyici çözümler yakalayabilmek amacı ile yoğun şekilde kullanıyor.

Haberin Devamı

E OKUL

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ

Günümüz modern Türkiye’sinde artık çok daha etkileyici çözümler sunmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı gelişen internet teknolojisi ile birlikte artık internette çok daha aktif bir hizmet politikası kazanıyor. Böylelikle veliler ve öğretmenler çocukların okul durumuna bilgi aktarımlarını çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. 2007 Ocak ayından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte artık internetten çocuğunuzun okuldaki durumunu detaylı olarak takip edebilme fırsatına sahip olabiliyorsunuz. Öğrencilerin ve okulun güncel bilgilerinin girişi ve düzenlenmesi için E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi internet sayfasında öğretmen ve idarecilere yönelik olarak hizmet vermekte olan ilk bölüm olan E-Okul yönetim bilgi sistemi bulunuyor.

Haberin Devamı

Öğretmen ve idarecilerin dijital ortamda yer almakta olan E-Okul internet sayfası üzerinden kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Bu internet sayfasında yer alan E-Okul yönetim bilgi sistemi ile birlikte artık okulun ve öğrencilerin bilgilerinin merkezi bir sisteme girişi yapılarak oluşabilecek karışıklıkların ve hataların önüne geçilebilmesinin yanı sıra takibinin de çok daha pratik ve kolay şekilde gerçekleştirilebilmesini sağlıyor. Bu neden ile de günümüzde son derece yoğun şekilde eğitim bilgilerinin girişi, düzenlemesi ve güncellenmesi işlemlerinde kullanılıyor. Çocuğunuzun okulu ve okuldaki durumuna ilişki güncel eğitim bilgilerine ulaşabilmenize yardımcı olan E-Okul sisteminde yer alan bilgilerin öğretmen ve idareciler tarafından girilmesi gerekiyor.

Bunun için E-Okul yönetim bilgi sistemi hizmet verirken, dijital ortamda yer alan E-Okul internet sayfasındaki öğretmen ve idareci giriş ekranından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendilerine verilen ‘kullanıcı adı’ ve ‘kullanıcı şifresi’ bilgileri ile giriş yapabiliyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi ile idareciler daha genel işlemleri gerçekleştirebiliyor. E-Okul sisteminin yönetim ekranında idareciler öğrenci dosyası girişi ve düzenlemesi, öğrenci fotoğraf girişi ve güncellemesi, kayıt işlemleri, nakil işlemleri, haftalık ders programları, derslere giren öğretmen bilgileri, devamsızlık girişleri, gelişim raporları ve okul faaliyetleri gibi işlemler yer alıyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmenler ise çocuğunuzun not bilgileri, karne bilgileri, gelişim raporları, şube ortalaması, daha önceki yıllardaki eğitim bilgileri, sözlü notları, faaliyetleri ve aynı zamanda da aldığı belgeler gibi bilgilerin girişin yapıyor.

Haberin Devamı

Öğretmen ve idareciler tarafından E-Okul sistemine girişi yapılan bu bilgilerin sizler tarafından görüntülenebilmesinde ise ikinci bölüm olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet veriyor. İnternet üzerinde E-Okul veli bilgilendirme sistemi internet sayfası üzerindeki veli girişi ekranından çocuğunuzu T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgilerini girerek e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilir ve çocuğunuzun eğitim bilgilerine kolay bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuğunuzun not bilgilerine, devamsızlık bilgisine, karne bilgisine, not ortalamasına, gelişim raporlarına, aldığı belgelere, şube ortalamasına ve aynı zamanda da haftalık ders programı, derslerine giren öğretmen bilgileri ve sınav tarihleri gibi bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yeni hizmeti olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte artık çocuğunuzun okuldaki ve derslerindeki güncel durumuna tüm ayrıntıları ile birlikte pratik bir şekilde ulaşabilirsiniz.