Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlıklar

E-okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlıklar

17.04.2015 - 14:29 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile not ve devasızlık bilgilerine kolayca ulaşılabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapıldığını ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında ayrıntılı bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlıklar

E-okul sistemi, öğretmen, idareci ve velilerin kullanımına sunulmuş olan bir hizmettir. e-okul, daha sistematik ve düzenli bir işleyiş ile, vatandaşlara hizmet sunmayı hedeflemiş olan bir uygulamadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının ocak ayında ilk defa hizmete sunulmuş olan e-okul uygulaması, tüm devlet ve özel eğitim kurumlarında (ilk ve ortaokullar, liseler, anaokulları) aktif halde kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Lüzumsuz kağıt kullanımının önüne geçmesi yönü ile e-okul uygulaması, aslında dolaylı yoldan da olsa, çevreci bir hizmettir diyebiliriz. Tahmin edeceğiniz gibi, sadece okul gibi kurumlarda değil, bir çok devlet ya da özel kurumunda, yerli yersiz kağıt kullanımı yapılmaktadır. Bu durum son derece rahatsızlık verici olabilir. Ama son yıllarda ülkemizde bu sorun çok tartışılır hale gelmiştir. Bu duruma yönelik olarak, birçok kurum artık evrak işinden vazgeçmeye başlamış, direkt olarak dijital ortam üzerinden hizmetlerini sunmaya yoğunluk vermiştir.e-devlet uygulaması da, hem bu yönü ile hem de zaman kaybını önlemesi yönü ile, oldukça pratik ve hızlı bir hizmettir.

Burada da biraz önce bahsettiğimiz gibi, e-devlet uygulamasından veliler de faydalanabilmektedir. Veliler, e-okul uygulamasına giriş yaparak, öğrencilerinin eğitim hayatı hakkında bilgi sahibi olurlar. Velilerin e-okul uygulamasını kullanarak, öğrencileri ile ilgili yapabilecekleri işlemleri gerçekleştirdiği bu e-okul platformunun adı ise, ‘e-okul veli bilgilendirme sistemi’ şeklindedir. Velilerin, e-okul veli bilgilendirme sistemi ile yapabilecekleri işlemleri ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

e-okul sistemi yardımı ile veliler, öğrencilerine ait;

Devamsızlık durumu,

Sınav, proje ve davranış notları,

Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Gelişim raporları,

Karne notları gibi

bilgileri öğrenme imkanına sahip olurlar.

Peki, veliler e-okul uygulamasına nasıl giriş yapabilir ve devamında nasıl işlem yapabilirler? Bu sorunun yanıtı ise şu şekilde verilebilir;

Veliler öncelikle,‘e-okul.meb.gov.tr’ adresine giriş yapabilirler.

Daha sonra, burada açılan sayfada yer alan ve doldurulması istenilen,‘Öğrenci T.C Kimlik No’, ‘Öğrenci Okul No’ ve ‘Resimdeki Rakamlar’ bölümlerini doldurmaları ile birlikte, artık e-devlet sistemine giriş yapmış olurlar.

Böylece, veliler, öğrencilerinin bir takım bilgilerine ulaşmış olurlar.

Velilerin e-okul uygulaması üzerinden ne gibi işlemler yapabileceklerini ve e-okul sistemine nasıl girebileceklerini anlattıktan sonra, şimdi sıra geldi, öğretmen ve idarecilerin, e-okul uygulamasını nasıl kullandıkları ve sisteme nasıl giriş yaptıklarını anlatmaya.

Haberin Devamı

Bu durumda, öğretmen ve idareciler, e-okul sisteminden yararlanarak bir takım işlemleri yapabilirler. E-okulun, öğretmen ve idarecilere özel olarak sunmuş olduğu bu e-okul sisteminin adı ise, ‘e-okul yönetim bilgi sistemi’ dir. Öğretmen ve idarecilerin, bu yapabilecekleri işlemler ise şu şekilde sıralanabilir;

Öğrencilerin okula kayıt işlemleri,

Öğrencilerin dosya, fotoğraf bilgilerinin sisteme girişi işlemleri,

Nakil alma ve nakil verme işlemleri,

Devamsızlık girişleri ve devamsızlık takibi gibi işlemleri,

Okulun sınıf ders programının sisteme girilmesi işlemleri,

Okutulacak derslerin bilgisini sisteme yükleme işlemleri,

Okutulacak derslere girecek öğretmenlerin bilgisini sisteme yükleme işlemleri,

Sınav tarihi bilgisinin sisteme aktarılması işlemleri,

Gelişim raporları bilgisinin sisteme yüklenmesi işlemleri, gibi faaliyetlerini gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

Öğretmen ve idareciler ise, e-okul sisteminde yer alan, e-okul yönetim bilgi sistemine, velilerin sisteme giriş yapması işlemlerine göre, biraz daha farklı şekildeki işlemlerle giriş yaparlar. Bu durumda, öğretmen ve idareciler, e-okul sistemine şu şekilde giriş yapabilirler;

e-okul sistemine giriş yapabilmek için ise ilk aşama olarak,‘e-okul.meb.gov.tr’ adresine giriş yaparak işlemlerine başlayabilmeleri mümkündür.

Daha sonra, burada açılan bu yeni sayfada yer alanve;

‘Resimdeki Rakamlar’,

‘Kullanıcı Adı’ve

‘Şifre’şeklinde hazırlanmış olan bölümleri göreceksiniz.

Son olarak, bu hazırlanmış bölümleri, istenilen bilgi doğrultusunda doldurunuz.

Bu anlatmış olduğumuz şekli ile, öğretmen ve idareciler, e-okul sistemine giriş yapmış olurlar.

Böylece, öğretmen, idareci ve veliler, e-okul uygulamasını rahatlıkla ve aktif bir şekilde kullanabilme imkanına sahip olrlar.