Eğitim E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İle Not Ve Devamsızlık Bilgileri, E-Okul Yönetim Bilgi Sistemine Giriş

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İle Not Ve Devamsızlık Bilgileri, E-Okul Yönetim Bilgi Sistemine Giriş

27.04.2015 - 11:52 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İle Not Ve Devamsızlık Bilgileri, E-Okul Yönetim Bilgi Sistemine Giriş

İnternet üzerinde bulunan sayısız uygulamalardan bir diğeri de, okul ve öğrenciler hakkında işlemlerin yapıldığı, e-okul sistemidir.e-okul sistemi ise, kullanım amacına yönelik olarak, iki farklı kitleye hitap edecek şekilde hazırlanmıştır. Bundan dolayı e-okul sistemi; e-okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul yönetim bilgi sistemi şeklinde iki ayrı gruba ayrılmış durumdadır.

Haberin Devamı

Aşağıda detaylı bir şekilde ele aldığımız ve internet aracılığı ile kullanılan e-okul sistemini, bu belirtilen şekilde, iki farklı sistem olarak anlattık. e-okul sistemi, sunmuş olduğu hizmet şeklinden dolayı, oldukça pratik ve hızlıdır.

zaman şimdi, "e-okul veli bilgilendirme sistemi"ve"e-okul yönetim bilgi sistemi" uygulamalarını tek tek ele alıp, bu platformlarda nasıl işlem yapıldığını anlatalım;

e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi

Veliler, kendi sorumluluklarında olan öğrencilerinin, not, devamsızlık, disiplin gibi durumlarını merak edebilir, bu bilgileri okula gidip öğrenmek yerine, internet üzerinden öğrenmek isteyebilirler. Bu durumda, veliler internet aracılığı ile, e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak suretiyle aşağıda anlatıldığı gibi işlem yaparak, e-okul veli bilgilendirme sistemini kullanabilirler. Bu durumda, burada yapılacak olan işlemler şöyledir;

Haberin Devamı

İlk önce,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.Daha sonraki aşamada, açılacak olan yeni sayfada sırasıyla; ‘Resimdeki Rakamlar’, ‘Kullanıcı Adı’, ‘Şifre’şeklinde hazır bulunan bölümleri göreceksiniz.Hemen sonrasında, bilgilerinizin istendiği bu bölümleri doğru ve eksiksiz şekilde doldurunuz. Ardından, yine aynı sayfada yer alan ve‘Giriş’ yazan bölümü işaretleyiniz.

Gördüğünüz üzere, e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak oldukça kolay bir işlemdir.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilir ve aşağıda madde madde verdiğimiz, öğrencileri ile ilgili olan bilgilere de ulaşabilirler. Bu bilgileri şöyledir;

Okulda yapmış oldukları devamsızlık durumu bilgileri,

Kazanmış oldukları takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Sınav, proje ve davranış durumlarından aldıkları not bilgileri,

Karne notlarının bilgisi,

Son olarak gelişim raporlarının bilgisine ulaşabilirler.

e-okul veli bilgilendirme sistemi ana hatları ile böyle bir sistemdir. Sıra geldi e-okul yönetim bilgi sistemini ve işlevlerini anlatmaya. Buna göre;

e-okul Yönetim Bilgi Sistemi

e-okul sisteminde, sadece velilerin kullanacağı uygulamalar bulunmamakta, bunun yanı sıra, öğretmen ve okul idarecilerinin de kullanabileceği hizmet türleri bulunmaktadır. Tabi bu durumda, öğretmen ve idarecilerin görev ve yapacakları işlemler farklılıklar gösterecektir.

Haberin Devamı

İsterseniz, e-okul yönetim bilgi sistemine öğretmen ve idareciler tarafından nasıl giriş yapılacağını anlatmadan önce, ilk olarak, öğretmen ve idarecilerin e-okul yönetim bilgi sistemi üzerinden hangi işleri yapabileceklerini anlatalım. Buna göre;

Sorumlusu oldukları ve derslerine girmiş oldukları, öğrencilerinin sınav, proje vb. notlarını, devamsızlık durumlarını ve diğer bazı bilgilerini e-okul sistemine aktarırlar.

İdareciler okullarında bulunan öğrencilerin kayıt işlemlerinin bilgisi, dosya bilgileri gibi işlemlerini e-okul sistemine aktarırlar.

Yine idareciler tarafından, öğrencilerin güncel fotoğraflarının e-okul sistemine düzenli olarak yüklenmesi işlemlerini gerçekleştirirler.

Okul idarecileri, öğrencilerin, nakil durumları, devamsızlık durumları ve devamsızlık bilgisinin takibi işlemlerini, e-okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile e-okul sistemine aktarırlar.

Haberin Devamı

Öğretmen ve idarecileri bu anlatmış olduğumuz okul ve öğrenciler ile ilgili işlemleri, e-okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile internet üzerinden yapabilmektedirler. Peki, öğretmen ve idareciler, e-okul yönetim bilgi sistemine nasıl giriş yapabilirler? Bu sorunun cevabını ise şu şekilde yanıtlayabiliriz;

e-okul yönetim bilgi sistemine giriş yapabilmek için öncelikle,‘e-okul.meb.gov.tr’adresine giriş yapınız. Hemen sonrasında, burada açılan yeni sayfada, ‘Resimdeki Rakamlar’,‘Kullanıcı Adı’ ve‘Şifre’ şeklinde hazır bulunmuş olan bölümleri göreceksiniz. Burada son işlem olarak da, bu hazır bulunan bölümleri doldurunuz.