Eğitim E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve Yönetim Bilgi Sistemi Giriş İşlemleri

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve Yönetim Bilgi Sistemi Giriş İşlemleri

16.07.2015 - 15:23 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve Yönetim Bilgi Sistemi Giriş İşlemleri

Milli Eğitim Bakanlığı’nın online hizmetlere daha fazla ağırlık vermesi ile birlikte artık dijital dünyada çok daha etkin bir şekilde yer alması mümkün hale geldi. Özellikle de dijital platform üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan E Okul sistemi ile birlikte eğitim sisteminde daha çağdaş standartların yakalanabilmesi sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde geliştirilen E Okul sistemi iki aşamadan oluşan bir eğitim sistemi olarak öne çıkıyor. Dijital platform üzerinde yer alan E Okul sisteminin ilk aşamasını E Okul yönetim bilgi sistemi oluşturuyor. Öğretmenlere yönelik olarak hizmet vermekte olan E Okul sisteminin bu aşaması Türkiye’deki eğitim sisteminde son derece büyük bir önem arz ediyor ve rol üstleniyor.

Haberin Devamı

Türkiye’deki eğitim sisteminin ocak 2007’den bu yana en temel yapıtaşlarından birisi haline gelen E Okul sistemi ile birlikte Türkiye’de eğitim sisteminin daha çağdaş ve daha modern bir yapıya dönüştürülmesi ve eğitim kalitesinin çağdaş dünya standartları seviyesinde olması sağlanıyor. Dijital platform üzerinde yer alan E Okul yönetim bilgi sistemi öğrencilerin ve okulun en güncel eğitim bilgilerinin girişini gerçekleştiriyor. Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul yönetim bilgi sistemi ile birlikte öğretmenler ve okul idarecileri çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde merkezi bir sistemde bilgilerin girişlerini gerçekleştiriyor. Dijital platform üzerinde yer alan online eğitim sisteminde öğrencilerin bilgilerinin en ayrıntılı şekilde yer alması ve böylelikle de veliler tarafından en rahat ve en kolay şekilde öğrenilebilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan ve Türkiye’deki tüm okulları bünyesinde bulunduran merkezi bir online sistem olarak öne çıkan E Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ise doğrudan erişim sağlanabilen e-okul.meb.gov.tr adresindeki yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden giriş işlemleri öğretmen ve okul idarecileri tarafından gerçekleştiriliyor. Dijital platform üzerinde yer alan bu giriş sayfasında öğretmen ve okul idarecileri giriş işlemlerini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendilerine verilmiş olan E Oku kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, kolay bir şekilde sisteme giriş yapabiliyor.

E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde okul idarecileri daha ağırlıklı olarak genel okul ve eğitim bilgilerinin gerçekleştiriyor. Öğretmenler ise yönetim bilgi sistemi içerisinde daha ağırlıklı olarak öğrencilerin güncel eğitim bilgilerinin girişini gerçekleştiriyor. E Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi kısmında okul idarecileri öğrenci dosya giriş ve güncelleme, öğrenci fotoğraf giriş ve güncelleme, haftalık ders programı düzenleme, dersler ve derslerin öğretmen bilgileri girişi, devamsızlık bilgisi girişi ve sosyal faaliyet raporlamaları gibi pek çok güncel genel okul bilgilerinin girişini gerçekleştiriyor. Dijital platform üzerinde yer alan E Okul sisteminin bu bölümünde öğretmenler ise sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları, karne bilgisi, not bilgisi ve şube ortalaması gibi bilgilerin girişlerini gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi kısmında öğretme ve okulda idarecileri tarafından girişi gerçekleştirilen bu güncel eğitim bilgilerinin internet kolaylığında veliler tarafından görüntülenebilmesi için E Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet veriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr adresinden doğruda erişim sağlayarak giriş yapabilen E Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde öğrencilerin okuldaki en güncel durumuna ilişkin olarak ayrıntılı bilgiler alabilmek son derece pratik bir hale geliyor.