Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemi nedir?

E-okul veli bilgilendirme sistemi nedir?

22.06.2016 - 09:04 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi ile veliler, öğrencilerine ait okul bilgilerine çok daha kolay şekilde erişim sağlayabiliyor. E-okul veliler ve okul arasında köprü görevi görüyor. E-okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenciye ait tüm not ve devamsızlık bilgileri güncel şekilde öğrenilebiliyor.

E-okul veli bilgilendirme sistemi nedir

Ülkemizde son zamanlarda artan kadınları çalışma hayatına olan aktifliğini arttırma çalışmaları sonuç vermiş artık günümüzde çok sayıda bayan çalışma hayatına başlamışlardır. Çalışarak kendilerini geliştiren kadınlar aynı zamanda maddi açıdan ev ekonomisine destek olabilmek için bu çalışma hayatlarında kendilerini ilerletmeye başlamıştır. Bu nedenle genel olarak yapılan araştırmalar sonucunda vatandaşların her biri çalışma yaşamlarında pek çok alanda hizmet vermişlerdir. Çalışma hayatlarına verilen bu önem sonucunda vatandaşların artık diğer bazı alanlarda ki işlemlerini yapma oranlarında büyük bir düşüş olmaya başlamıştır. Çünkü herkes çalışma hayatına verdiği öneminden ne yazık ki ödün veremez. Bu nedenle de düzenlenen gerekli olan bazı alanlarda ki çalışmalara katılım sağlayamazlar. Örneğin vatandaşlar olarak bizler bu noktada gerekli olan tüm işlemlerimizi artık kısa bir zamanda yapmakta güçlük çekmekteyizdir. Aynı zamanda vatandaşlar bu noktada yapmaları gereken çeşitli işlemlerini yerine getirmekte zorlanırlar.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Herkes daha hızlı bir şekilde sistemlerden yararlanmak isterler. Ancak bu mümkün olmadığı için bazı işlem kolaylıklarını tercih etmek isterler. Bunun için de vatandaşlar daha çok sanal alanları tercih etmeye başlarlar. Bu sanal ortamda yapılan işlemlerin sayısı da her geçen gün büyük bir artışa geçmiştir. Örneğin eğitim alanında yapılan gelişmelerden biri olan bu noktada ki en büyük ilerleme Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığının sunmuş olduğu bu noktada ki hizmetlerden biri olan e-okul veli bilgilendirme sistemi sizlerin de bildiği gibi çok sayıda kişi tarafından aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Bu nedenle e-okul veli bilgilendirme sistemi sizler tarafından hızla benimsenmiştir. E-okul veli bilgilendirme sistemi bu nedenle öğrencilerin ve de velilerin çoğu kez kullandığı sistemlerden biri olmayı başarmıştır.

2007 yılından beri hizmetimizde olan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleşen Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) okul yönetim bilgi sistemi olarak kullanılmaktadır. Bir öğrencinin okulda girdiği sınav puanlarını, gelmediği günleri, haftalık ders programını, nakil işlemleri, merkezi olarak yapılacak sınavların (TEOG vb.) tercih işlemlerini, alınan belgeleri, şube yazılı ortalamalarını, duyuruları ve birçok şeyi içeren web sitesidir. Bu siteden yalnızca öğrenciler değil bütün velilerde yararlanabilir. Günümüzde E okul Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde büyük görev almaktadır. Veliler Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarası, okul numarasını ve birkaç güvelik sorusunu cevaplayarak bu sisteme giriş yapabilirler. Bu sistem ile veliler çocuklarının durumlarını telefona indirmiş oldukları E okul VBS ile kolayca ulaşabilirler.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuklarınızın okuldaki en güncel durumuna ilişkin ayrıntılı bilgileri alabilme imkânına işte, evde, yolda aklınıza gelebilecek olan her ortamda yalnızca internete bağlı olmanız koşulunda kolayca hizmet alabilirsiniz. Ayrıca e-okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile veliler büyük rahatlık içindedir. Artık hepsi e-okul veli bilgilendirme sistemine daha kısa sürede giriş yapabilirler. Böylece de hem çocuklarıyla ilgilenip hem de iş hayatlarını sürdürmeleri onlar için daha kolay bir hale gelir.

Yazarlar