Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemi nasıl kullanılıyor?

E-okul veli bilgilendirme sistemi nasıl kullanılıyor?

30.06.2016 - 10:43 | Son Güncellenme:

MEB e-Okul sistemi ile öğrenci bilgileri sanal ortamdan da görüntülenebiliyor. Veliler 2016-2017 eğitim yılı okul ayıt bilgisi takibini de e-Okul üzerinden yapabilecek. E-Okul programının kapsamını her geçen gün genişleten MEB, 2015’in son aylarında yenilediği yüzü ile sistem üzerinden çok daha geniş hizmetleri velilere ve öğrencilere sunuyor.

E-okul veli bilgilendirme sistemi nasıl kullanılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimde uyguladığı yeni nesil teknoloji entegrasyonunun önemli bir ürünü olan MEBSİS uygulaması ile Türk eğitim sistemi içerisinde çok daha çağdaş standartların yakalanabilmesine yardımcı oluyor. Bu kapsamda elektronik ortam üzerinde ocak 2007’de hizmete açılan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi sayesinde öğrencilerin okul ve eğitim bilgilerinin sanal ortam üzerinde merkezi bir sistem içerisinde bir araya toplanabilmesine yardımcı oluyor. Bu kapsamda elektronik ortam üzerinde velilerin, öğrencileri ile ilgili olarak en güncel ve en ayrıntılı eğitim verilerine kolaylıkla ulaşabilmesini sağlamak amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı dijital MEBSİS hizmetleri çerçevesinde faaliyet gösteriyor.

Haberin Devamı


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türk eğitim sistemi içerisinde son derece aktif şekilde kullanılan e-Okul sistemi her eğitim dönemi öncesi ve içerisinde veliler tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de velilerin modern teknoloji sayesinde internete son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilmesi, velilerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sanal eğitim projesini kullanarak en güncel eğitim verilerine sadece dakikalar içerisinde ulaşabilmesine ve öğrencilerin ihtiyaç duydukları veli desteğini daha etkin bir şekilde arkalarında hissedebilmelerine yardımcı oluyor. Özellikle de Türkiye’de velilerin günlük modern yaşam veya iş koşturması içerisinde çocuğunun okuluna giderek, en son durumu hakkında bilgi alabilme ve öğrenci durumuna ilişkin olarak öğretmenleri ile görüşebilme konusunda vakit ayırma sorunu yaşayan velilerinde artık eğitim dünyası içerisinde çok daha aktif şekilde bir rol üstlenebilmesi sağlanabiliyor.

Eğitimde internet teknolojilerinin etkin biçimde kullanılıyor olması velilerin de öğrencilerin eğitim yaşamları içerisinde daha aktif şekilde kendisine yer bulabilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de veliler dünyanın neresinde olursa olsun veya hangi zaman diliminde olursa olsun internet erişimini gerçekleştirebildiği her an ve her yerden güncel eğitim verilerini Milli Eğitim Bakanlığı’nın sanal hizmet ve bilgilendirme portalı e-Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) üzerinden öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Her veli Türkiye’de milyonlarca öğrencinin eğitim gördüğü ve ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarını kapsayan ve her öğrencinin ilk eğitime kayıtlarından başlayarak, ortaöğretim mezuniyetlerine kadar süren tüm eğitim yaşamını kapsayan e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrencinin hem güncel eğitim yılına ait hem de geçmiş yıllara ait tüm eğitim bilgilerini detaylı şekilde sanal platformda birkaç dakika içerisinde görüntüleyebiliyor.

Günümüz modern Türkiye’sinde veliler artık okula gitmek yerine, çocuğunun okul durumu hakkında bilgi alabilmek için internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul projesini kullanıyor. E-Okul giriş esnasında öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası bilgileri gerekli oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul sistemi öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi gibi son derece önemli bilgilerin yanı sıra sınav tarihleri, derslere giren öğretmen bilgisi, sözlü notları, haftalık ders programı ve şube ortalaması gibi son derece önemli bilgiler de kolay bir şekilde öğrenilebiliyor.